Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Svih 90 minuta stalo u nekoliko sekundi: Poklonio Ba, zabio Cordoba!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 17:51

Vratnica i zicer domaćina te pogodak za pobjedu Modrih (1-0), koji ide na dušu varaždinskog braniča, jedino je što se pamti iz siromašne nogometne predstave na lošem travnjaku

Puno smo dobrih, sadržajnih utakmica Varaždina i Dinama gledali zadnjih godina, ova nedjeljna sigurno se neće naći na toj listi. Vratnica, jedna šansa, zatim poklonio Ba, zabio Cordoba. I to je to, dovoljno Dinamu za pobjedu (1-0), po to su Modri i došli. Ali, nedovoljno za sve oni, koji bi u HNL-u htjeli gledati bolji, konkretniji nogomet! Siromašna predstava.

Najavio je Nenad Bjelica promjene u momčadi, u odnosu na utakmicu s Monacom na klupi su ostali Ademi, Petković i Bernauer, zaigrali od prve minute Hoxha, Kulenović i Cordoba. No, na prvu je najveće iznenađenje bio izostanak Ivana Nevistića. Dio karijere gradio je i u Varaždinu, ali utakmicu sadašnjeg i bivšeg kluba nije odgledao s gol-crte, čak ni s klupe. Naime, osjetio je zadnjih dana bol u leđima, kažu u klubu, ništa posebno, ali dobio je poštedu za ovaj dvoboj, na vratima je bio Danijel Zagorac. S druge strane, Nikola Šafarić na klupi je ostavio uvijek neugodnog Michelea Šegu, bio je bolestan, kao i Aleksa Latković. No, Šegu je povišena temperatura ostavila na miru, ušao je u nastavku s klupe, Latković, pak, nije mogao 'dobaciti' ni do zapisnika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždin je Dinamu opet bio teška zagonetka, znalo se da poslije europskog sraza s Monacom neće biti lako. Sigurno je Bjelici u glavi još uvijek bila ona utakmica na istom stadionu prije pet godina, kad je nakon visoke pobjede nad Atalantom (4-0) pao upravo ovdje (1-0). Tada je rotirao gotovo cijelu momčad, sad to nije učinio, ali to ne znači da je Dinamu bilo išta lakše doći do bodova. Samo su ovaj put jedna neopreznost domaćeg braniča, lucidnost Baturine i spretnost Cordobe usmjerili susret na drugu, Dinamovu stranu. Do tog trenutka, do 35. minute nije Dinamo odigrao baš ništa posebno, treba priznati, da je i varaždinski travnjak bio loš i nije niti dopuštao neku raskošnu nogometnu predstavu. Ipak, od Modrih, odnosno zagrebačkih Žutih, očekivalo se nešto više, pogotovo na valu visoke pobjede nad Lokomotivom i odlične utakmice protiv Monaca. Zapravo, od nogometa koji smo gledali u Varaždinu samo je spomenuti travnjak bio lošiji.

A utakmica je na početku obećavala, Varaždinci su mogli do vodstva već u četvrtoj minuti. Pogriješio je prvo Theophile, domaćini su imali korner. Tepšić je nakon ubačaja ostao sam, pucao glavom. Pogodio je vratnicu, od koje se lopta odbila u ruke Danijelu Zagorcu. Puno sreće za Dinamo, puno peha za Varaždince. Nije niti ta situacija trgnula 'dinamovce', igralo se između sva šesnaesterca, uz puno napucavanja i krivih dodavanja. Sve do 28.minute, kad je opet Varaždin imao zicer. Luka Mamić nekako se našao sam pred Zagorcem, ali je loše pucao i Dinamov vratar lakoćom je obranio. Izgledalo je na prvu kao zaleđe, ali zastavica je ostala dolje. Da je Mamić zabio, tko zna, možda bi VAR i promijenio odluku, ovako, pišemo veliku šansu domaćina. Prvi Dinamov pokušaj bio je udarac Theophilea glavom nakon kornera, točno u Zeleniku, potom i pokušaj Kulenovića iz okreta pokraj gola. I, tada je došao taj odlučujući trenutak. Lamine Ba je neobjašnjivo poklonio loptu Kulenoviću, on odigrao za Baturinu. On se vrtio po šesnaestercu, izvrtio domaću obranu i precizno ubacio. Točno na glavu Juana Cordobe, koji se 'naklonio' i zabio svoj prvijenac u Dinamovom dresu.

Oni, koji su se nadali da će taj gol razbuktati vatru, da ćemo vidjeti malo više nogometa, opet su se prevarili. Dinamo je do kraja utakmice ima tek dvije polušanse Hoxhe i Špikića, Varaždinci dva dalekometna šuta Poldrugača te Maglice nakon ubačaja iz kuta. I, to je bilo sve. Razbuktalo se tek pred kraj, kad je Petar Sučić krvave glave morao izići s terena. Bio je to, nakon Dinamova pogotka, najuzbudljivji trenutak ove, nogometom siromašne utakmice. Ali, pišu se Dinamu tri boda, kao što je Bjelica i rekao po dolasku u Maksimiru, zanima ga pragmatičnost, ne ljepota igre, već samo rezultat. A on je, na kraju, na Dinamovoj strani, vidjeli smo puno takvih Bjeličinih pobjeda. Taj je cilj Dinamo ostvario u Varaždinu, dostigao Rijeku na ljestvici i na reprezentativnu stanku odlazi spokojniji no što je bio prije dva-tri tjedna. A sve ostalo će se iz Varaždina zaboraviti...

Varaždin – Dinamo 0-1

Varaždin. Stadion: Gradski. Gledatelja: 7.314. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dominik Benković (Zaprešić). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Varaždin: Zelenika – Jovanov (od 46.Dabro), Tepšić (od 76.Maglica), Nekić, Ba, Boršić – Mitrovski (od 65.Ćorić), Duvnjak, Belcar, L. Mamić (od 76.Domjanić) – Poldrugač (od 65.Šego). Trener: Nikola Šafarić.

Dinamo: Zagorac –Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel – Mišić, Sučić (od 90.Ademi), Baturina (od 55.Rog) – Cordoba (od 55.Špikić), Kulenović (od 73.Petković), Hoxha (od 74.Mbuku). Trener: Nenad Bjelica.

Strijelci: 0-1 – Cordoba (35., Baturina).

Žuti kartoni: Pierre-Gabriel, Bjelica, Ademi, Zagorac.




Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHrvatska nogometna ligaJuan Cordoba

Ostale Vijesti