Švicarska utrpala Islandu pola tuceta, Prosinečki startao pobjedom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 19:44

Puna mreža Islanđana

U jedinoj današnjoj utakmici skupine B Lige nacija između Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine pobjedili su izabranici Roberta Prosinečkog rezultatom 1-2. Pogotke za goste postigli su Haris Duljević i Elvis Šarić, a za domaćine je utješni pogodak zabio Will Grigg na samom kraju utakmice.

Sjeverna Irska bolje je otvorila utakmicu te je stvarala mnogobrojne prilike, ali nijednu dovoljno dobru da savlada, danas izvsnog Ibrahima Šehića na vratima BiH. Po redu su svoje udarce isprobavali Lafferty, Davis, McGinn i Norwood iz mnogobrojnih kornera i samo je odlični Šehić držao rezultat u egalu sve do 36. minute kada se budi Edin Džeko i šalje savršeno dodavanje Duljeviću na rub peterca za vodstvo 0-1.

 

 

Zaostatak je natjerao domaćine da se još više otvore i kao da su zaboravili na obranu te jednu neoprezno upućenu povratnu loptu presjeca Elvis Šarić te postavlja nedostižnih 0-2.

 

 

Domaćini su do kraja nastavljali imati prevlast u posjedu te ponajviše prijetili iz prekida što im se isplatilo pri samom kraju utakmice kada izvrsnim udarcem Will Grigg (90+3) postavlja konačnih Sjeverna Irska – Bosna i Hercegovina 1-2.

 

 

U prvoj utakmici skupine A, Lige nacija, Švicarska je pregazila Island te slavila rezultatom 6-0, a sve pogotke su postigli različiti strijelci. 

Već od prve minute samo je Švicarska postojala na terenu, a Island nije uspjevao adekvatno uzvratiti. Domaćine već u 13. minuti u vodstvo dovodi Steven Zuber topovskim udarcem s petnaestak metara kojeg ni bolji vratari od Hannesa Halldrossona ne bi zaustavili.

Već u 23. minuti Švicarce u mirne vode uvodi Denis Zakaria najbolje iskoristivši zbunjenost u obrani Islanda.

 

 

Na 3-0 eurogolom povisuje Xherdan Shaqiri, a svoju odličnu igru okrunio je Haris Seferović pogotkom za 4-0

 

 

Peti gol i prvijenac u nacionalnom dresu postigao je Albian Ajeti na asistenciju Seferovića.

 

 

Samo desetak minuta nakon što je ušao u igru, Admir Mehmedi najbolje koristi kontranapad Švicarske i postiže šesti pogodak za Švicarsku.

 

 

Island je razočarao i puno je posla za novog izbornika Erika Hamrena, dok je Švicarska od prvog kola istaknula ozbiljne ambicije u prvom izdanju Lige nacija.

(foto: Reuters)


Tagovi

Sjeverna Irskabosna i hercegovinaŠvicarska nogometna reprezentacijaIslandska nogometna reprezentacijaRobert Prosinečki

Ostale Vijesti