REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Svi putevi vode u – London! Srna dolazi pregovarati s dva kluba, a čelnici Torina 'sređuju popust' za Vlašića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.23. | 12:40

Talijani mogu otkupiti hrvatskog reprezentativca za 15 milijuna eura, ali u ovom trenutku si to ne mogu priuštiti.

Nikola Vlašić ovog je ljeta stigao u Torino kod Ivana Jurića, a taj se potez pokazao izvrsnim i za njega i za talijansku momčad. U prvom dijelu sezone je bio najbolji pojedinac Granate s četiri pogotka i tri asistencije zbog čega u Torinu žele otkupiti njegov ugovor. Vlašić je došao na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa za 15 milijuna eura, ali Talijani si to ne mogu priuštiti pa je tako tehnički direktor Davide Vagnati stigao u London prije nekoliko dana kako bi s predstavnicima West Hama pokušao dogovoriti određeni popust. Torino želi zadržati Vlašića, West Ham ga želi prodati, ali trenutno još uvijek nije postignut dogovor.

Čekićari su prvi dio sezone odigrali ispod svih očekivanja, a engleski mediji krive Moyesa za slabije partije Vlašića prošle sezone budući da hrvatski reprezentativac na prste jedne ruke može nabrojati utakmice koje je odigrao na prirodnoj poziciji. Jurić pak Vlašića koristi na njemu omiljenom mjestu, a Splićanin mu je za dano povjerenje uzvratio sjajnim partijama. Vlašić ne bi imao ništa protiv ostanka u Torinu, ali trenutna situacija je takva da Čekićari ne popuštaju te od Torina traže prvotno dogovorenih 15 milijuna eura.

U Londonu se priča o još jednom Hrvatu ovih dana, a njegovo ime je Darijo Srna. Bivši kapetan Vatrenih već neko vrijeme radi kao sportski direktor Šahtara te bi on uskoro trebao sletjeti u englesku prijestolnicu gdje bi se trebao naći s predstavnicima Arsenala oko transfera Mihajla Mudrika. Rudari su, navodno, prvu ponudu Topnika za najveću zvijezdu kluba glatko odbili, ali Arteta od svojih čelnika zahtjeva da se dogovori transfer talentiranog ukrajinskog krila koji je oduševio u prvom dijelu sezone. Srna dolazi na novu rundu razgovora, a očekuje se da će pritom Arsenal pred njega staviti drugu službenu ponudu. Ponuda od 60 milijuna eura (40 milijuna fiksno + 20 milijuna na rate) je odbijena te će Arsenal morati ponuditi barem 10 milijuna eura više da bi Rudari rekli 'da'.

No, to nije sve, jer nije Arsenal jedini klub koji bi rado vidio Mudrika u svojim redovima. Srna će tako odraditi i rundu razgovora s predstavnicima Chelseaja koji Mudrika vide kao 'idealno krilo'. Neki mediji pišu kako Plavci neće pokušati 'oteti' Mudrika Arsenalu te će se uključiti u borbu za njegovim potpisom samo ako se pregovori na relaciji Šahtar – Arsenal u potpunosti prekinu, ali bi Srna ipak mogao odraditi rundu 'neformalnog' razgovora s predstavnicima Plavaca. (I.A.S.)




Tagovi

Nikola VlašićMihajlo MudrikTorinoŠahtar

Ostale Vijesti