Sveci i Pijetlovi u razmjeni dobara: Mou dogodine dobiva još jednog veznjaka, Ndombele na odlasku?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.07.20. | 09:57

Nakon one razmjene između Barce i Juventusa, sada ovakve stvari postaju sve realnije i realnije.

Jasno, novaca nema kao što su to mnogi očekivali, zbivanja na ljetnoj tržnici biti će sigurno u velikom padu ove godine te bi se mnogi klubovi mogli okrenuti svojim mladim igračima (kao što je to napravio Chelsea), dok bi oni „manji“ pojačanja trebali tražiti samo u onim imenima za koje nije potrebno platiti veliku (ako ne i ikakvu) odštetu.

Tottenham je sredinom ove sezone otpustio Mauricija Pochettina, fantastičnog Argentinca s kojim su prošle sezone stigli do finala Lige prvaka. Njegov zamjenik, Jose Mourinho, malo je posložio stvari u londonskom klubu, ali pravi uspjeh Pijetlova i trenerski rukopis „The Special Onea“ očekuje se tek u sljedećoj sezoni.

Kad je dolazio na klupu, Mou je rekao kako u zimskom prijelaznom roku ne želi nikakva pojačanja. Naravno, „škrtac“ kao što je Daniel Levy na takvošto nije imao nikakve zamjerke, a Portugalac je htio svim svojim igračima dati šansu prije nego li za sljedeću momčad u potpunosti sebi prilagodi momčad.

Najskuplje pojačanje u povijesti kluba, Tanguy Ndombele, jako je razočarao svojeg novog trenera. Iako se takve stvari „ne rade“, Portugalac je Ndombelea javno kritizirao poslije jedne prvenstvene utakmice (Burnley, 1:1) u kojoj Pijetlovi nisu uspjeli doći do sva tri boda. Njegove riječi kako „Premier liga nije Ligue 1“ te da mu više neće davati prigode da se prilagodi nauštrb momčadskog rezultata koji je puno važniji od toga da se on na terenu osjeća ugodno sigurno nisu najbolje „sjele“ Francuzu, a nakon svega izrečenog odmah su se pojavile kombinacije u kojima bi Ndombele nakon samo jedne sezone u Londonu mogao ponovno „pakirati kofere“.

Iako mnogima to zvuči potpuno nerealno, španjolski i engleski mediji uvjeravali su kako bi Francuza u svojim redovima voljela vidjeti Barcelona. Ipak, nakon što je Pjanić stigao u klub, dojam je kako ovaj transfer ipak postaje malo nerealan, ali povrh svega jasno je kako bi ga se Mourinho rado riješio.

Koliko je nezadovoljan onime što je od Ndombele dobio jasno oslikava i činjenica da je Mourinho zagrizao za veznjaka Southamptona, Pierre-Emile Højbjerga. Navodno su ga i Sveci spremni pustiti, ali ne samo za novac, već bi svakako u sklopu transfera htjeli dobiti Kyle Walkera-Petersa.

Spomenuti bek ovog je siječnja stigao u Southampton na posudbu do kraja sezone, a Ralph Hasenhüttl u toj je mjeri zadovoljan njegovim igrama da je spreman odreći se svojeg nekadašnjeg kapetana kako bi Walker-Peters postao za stalno njegov igrač.

Iako je Danac malo skuplji od Engleza (Hojbjerg 12 milijuna eura – Walker-Peters osam milijuna eura), engleski mediji uvjeravaju kako bi obje momčadi bile zadovoljne da se ovaj transfer dogodi u stilu klasične „razmjene dobara“. Danac želi igrati za Mourinha, Walker-Peters želi ostati član Svetaca i nekako sve ide u tom pravcu da bi se ovaj transfer puno lakše od očekivanog mogao realizirati po završetku sezone.

Bila bi to „win-win“ situacija, a svakim novim danom ovaj transfer djeluje sve izglednije i izglednije…

(foto:  DAVID KLEIN - Action Images)

 


Tagovi

Pierre-Emile HojbjergKyle Walker-PeterstransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti