Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Sve u jednom danu: Hajduk je sretan zbog Kupa i Kalinića, ali tužan jer je izgubio Melnjaka do kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.11.23. | 08:41

Muke za Karoglana, važan igrač Bijelih mora na operaciju koljena

Hajduk je odradio utakmicu s Jadranom u Pločama, pobijedio 2-0 i plasirao se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa te čeka novog protivnika na putu prema osvajanju trećeg Rabuzinova Sunca. Nije to bila nimalo blistava igra momčadi Mislava Karoglana koja je tek nakon 72. minute autogolom osigurala prolaz, a Emir Sahiti je u završnici samo potvrdio pobjedu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U sjećanju će ostati fešta, invazija terena domaćih u lovu za fotografijama i autogramima nakon dvoboja dva dalmatinska kluba, jer ne dolazi Hajduk često u Ploče. Prvi put je bio u natjecateljskoj utakmici koja će domaćima puno značiti, jer su pokazali solidan otpor i dali nagovijestiti da bismo ih mogli gledati u Prvoj NL ukoliko riješe infrastrukturu. S te strane su bila sretna obojica trenera, Mišo Krstičević koji je dugo odolijevao Hajduku, a i Mislav Karoglan koji je na djelu vidio igrače koje nije prije dovoljno znao.

No, neće taj utorak Hajduk pamtiti po dobru, jer je Dario Melnjak, jedan od stožernih igrača, doznao da mora ići na operaciju koljena i da će propustiti ostatak sezone zbog ozljede u Koprivnici. Nenadoknadiv je to gubitak za Hajduk koji će u zimskom prijelaznom roku morati reagirati, a do tad će u kadru biti mladi Šimun Hrgović kojega su povukli iz Solina gdje je na dvojnoj registraciji. Dobra vijest za Bijele je što se na vrata vratio Lovre Kalinić koji je zbog slične ozljede kao Melnjak propustio godinu dana, no ne znači da će ostati prvi vratar, ovo je bila samo prilika da bude ispred Ivana Lučića, barem na jednu utakmicu.

Melnjak je igrao u životnoj formi, zaslužio pretpoziv izbornika Zlatka Dalića i umjesto slavlja 31. rođendana i činjenice što je opet u krugu reprezentacije, morao se suočiti sa stankom od šest do osam mjeseci. Važan je on faktor bio u Igri Hajduku, specijalist za Kup koji se odlično slagao s Markom Livajom te ubacivao u napad, iako je nominalno lijevi bek kojega je Karoglan protiv Slaven Belupa digao više prema naprijed.

Iz početka nije djelovalo da bi moglo biti tako, no liječnici su nakon pretraga konstatirali da je operacija neophodna i da će Melnjak dugo izbivati s terena. Još kad se tome pridoda da je Josip Elez dobio udarac na treningu prije gostovanja u Pločama, nije bilo ni Nike Sigura te da Luka Vušković ima problema s leđima, dok Filip Krovinović i Marko Livaja ne mogu igrati s Rudešom zbog kartona, eto muka za stratega Hajduka.

Međutim, iako je Rudeš ostvario pobjedu protiv Slaven Belupa u Kupu, ipak Bijeli na domaćem terenu ne bi smjeli imati problema sa Zagrepčanima koji nemaju još trijumfa u prvenstvu, pa je stoga za očekivati Hajdukovo slavlje bez obzira na sastav u kojemu će Aleksandara Trajkovski igrati špicu, dok se traži treći vezni. Osvajanje tri boda bi bilo važno, jer se idući tjedan igra zaostala utakmica s Osijekom na Opus Areni, pa Bijeli mogu opet na vrh, a njihove ambicije osvajanja prvenstva više puta su izrečene. Prilika je to za revanš Osijeku za nedavni poraz na Poljudu, o toj utakmici puno ovisi.

Problema ima, ali na muci se poznaju hajduci.



Tagovi

HajdukJadran LPHrvatski nogometni kupDario MelnjakLovre KalinićHrvatska nogometna ligaNK Rudeš

Ostale Vijesti