REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Šutalu i Kotarskom prolaz u Europsku ligu, Ljubičić i Beljo nastavljaju u KL

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.08.24. | 22:44

Dalje je prošao i švedski Elfsborg, koji je u prethodnoj fazi izbacio Rijeku

Ajax je i u uzvratnom dvoboju play-offa za ulazak u skupine Europske lige bio uvjerljiv protiv poljske Jagiellonije. Nakon 4-1 u prvom dvoboju, Kopljanici su slavili i na uzvratu u Amsterdamu s 3-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Strijelci za nizozemsku momčad bili su Brobbey, Taylor i Fitz-Jim, dok je naš Josip Šutalo odradio svih 90 minuta u dresu Ajaxa.

Prolaz dalje potvrdio je i PAOK, za kojeg je cijelu utakmicu branio Dominik Kotarski. Nakon 4-0 u domaćem dvoboju, grčki klub je i u uzvratu svladao irski Shamrock Rovers. Završilo je 2-0, tako da su s ukupnih 6-0 prošli dalje.

Tandem mladih hrvatskih napadača iz austrijskih klubova, nije uspio izboriti Europsku ligu, tako da će jesen provesti u grupnoj fazi Konferencijske lige. Dion Drena Beljo je s Rapidom ispao od Brage. Imali su vodstvo od 2-0 i prolaz dalje u džepu, ali je Braga pogocima u 68. i 70. minuti stigla do 2-2, čime je nakon pobjede 2-1 u prvom dvoboju osigurala prolaz dalje. Beljo je za bečki sastav odigrao cijelu utakmicu.

Ispao je i LASK Linz našeg Marina Ljubičića, koji je s 1-0 poražen od rumunjskog FCSB-a s 1-0, nakon što je prvi susret završen bez pobjednika. Dvomeč je odlučio pogodak iz 93. minute, a strijelac je bio Darius Olaru. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Europska ligaJosip ŠutaloDominik KotarskiMarin LjubičićDion Drena Beljo

Ostale Vijesti