Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Šutalo prema Italiji? Berlusconi je spremio čak 13 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 08:25

Talentirani branič Dinama oduševio je prošle sezone, da bi onda u utakmicama Lige nacija pokazao kako bi s njim i Gvardiolom obrana Hrvatske u skorijoj budućnosti mogla biti kamen temeljac Vatrenih.

Prije točno godinu dana, Josip Šutalo bio je na raskrižju. Nije znao gdje će skrenuti, više se tu pitalo Dinamo nego njega samog, ali budući da je odradio dobru prethodnu sezonu na posudbi u Istri 1961, na kraju je ipak priključen prvoj momčadi Plavih. Radio je, bio tih i ponizan, a na terenu suveren i neustrašiv. Od četvrtog (ili petog), nakon samo jedne sezone u prvoj momčadi Dinama postao prvi stoper kluba. A to je nešto što ni nekim drugim sjajnim igračima nije pošlo za rukom.

Briljirao je u Ligi nacija, on i Erlić obračunali su se s Mbappeom i Benzemom kao da igraju u trećem razredu francuskog nogometa, a ne da su najbolji napadači svijeta. Brzo, sigurno, jednostavno… Nije ni čudo što se u skoro svakom kafiću gdje se gledala utakmica moglo čuti 'ovi moraju igrati zajedno i na SP-u!'.

Vjerojatno ni sam Šutalo nije vjerovao da će u godinu dana napraviti takav iskorak, ali isti se dogodio. I sad cijela 'priča' postaje sve veća i veća…

Proteklih tjedana pričalo se i pisalo o interesu Lazija, nekad ranije se spominjao i Arsenal, ali posljednji klub koji se uključio u utrku za potpisom Dinamovog dragulja je novi talijanski prvoligaš Monza. Prema informacijama Sportskih novosti, klub u kojem 'prvu i zadnju' ima Silvio Berlusconi je za Šutala spreman odmah ponuditi čak 13 milijuna eura, dok bi iznos transfera bio uvećan za dodatnih pet milijuna eura ako bi Monza uspjela izboriti ostanak u Serie A.

Službena ponuda očekuje se u narednim danima, a izgleda kako je Šutalo 'prvi pick' nekadašnjeg gazde Milana u naumu da osnaži obranu. Što se tiče napada, tu su mu ponajbolja dvojica Urugvajaca svih vremena (Cavani i Suarez) na meti te – iako to možda zvuči utopistički – se nitko ne bi pretjerano iznenadio da Silvio i taj posao 'zgotovi'.

Josip Šutalo iz Dinama u Monzu? Prijelazni rok je nedavno počeo, tek treba vidjeti, ali ne kaže se bez razloga 'gdje ima dima, ima i vatre'…

(I.A.S.)


Tagovi

Dinamo ZagrebJosip Šutalonogometni transferiSerie AMonza

Ostale Vijesti