REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Šutalo nakon potresne sezone u Nizozemskoj seli u prvaka Bundeslige?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 11:50

Apotekari ga žele, ali čekaju završavanje drugog posla, što bi ih moglo na kraju koštati da ostanu bez Vatrenog

Iako je imao šaroliku sezonu u Nizozemskoj, Josip Šutalo je i dalje primamljiv mnogim velikim klubovima na nogometnom tržištu koji imaju u planu pojačati svoju obranu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na listi njegovih udvarača sada se pojavio i njemački prvak Bayer Leverkusen. Nakon što je već bio zainteresiran za Josipa Šutala 2023. godine, Bayer 04 ga sada ponovno ima na popisu i mogao bi postati vruća tema ako Jonathan Tah ili Piero Hincapié napuste klub.

O Šutalovoj budućnosti neće se odlučivati ​​sljedećih nekoliko dana, jer Hrvat prvo želi pričekati Bayerov razvoj transfera. Naime, Šutalo bi došao kao zamjena za Jonathana Taha među Apotekare. Tah je dogovorio osobne uvjete prelaska u Bayern München, ali dogovor još uvijek nije sklopljen jer se dva kluba cjenkaju oko naknade. Međutim, s Tahovim ugovorom koji istječe 2025. i medijskim napisima koja sugeriraju da je Leverkusen voljan sniziti traženu cijenu od 40 milijuna eura, očekuje se da će na kraju biti postignut dogovor.

Tu na scenu stupa Šutalo i moguća realizacija njegovog transfera, kojega bi Werkself mogao dobiti za oko 15 milijuna eura, ali sve ovisi o poslu s Tahom. U Ajaxu je upisao 32 nastupa i zabio jedan gol u sezoni u kojoj je nizozemski velikan tonuo u najdublje vode pa se na kraju uspio podići do petoga mjesta na tablici.

Situacija je tim gora i za Šutala jer čeka rasplet svoje budućnosti, a s druge strane situacija nije ugodna niti za bundesligaša koji također ne zna što činiti budući da Leverkusen nije jedini koji je bacio oko na Hrvata. Šutalo se već ranije povezivao i s Fiorentinom, West Ham Unitedom i Brighton & Hove Albionom. Samo iz tog razloga, Leverkusenu bi bilo mudro ne čekati predugo da se riješi situacija s Tahom. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip ŠutaloBayer LeverkusenBundesliga

Ostale Vijesti