Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Šuker za Marcu: Svi žele dirati loptu kao Španjolci

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.06.21. | 15:38

Predsjednik HNS-a iskreno o svojoj drugoj nogometnoj domovini

Ostao nam je još jedan jedini dan do prve, nadamo se ne i posljednje utakmice knockout faze Europskog prvenstva za Hrvatsku. Vatreni su jutros bez Ivana Perišića poletjeli za Kopenhagen, a Davor Šuker je, kao predsjednik HNS-a s jedne, i nogometna legenda Pirineja s druge strane, porazgovarao s novinarima Marce i dodao još jednu dimenziju ionako kompleksnom odnosu hrvatskog i španjolskog nogometa.

Šuker ne krije neostvarene želje. Sanjao je gledati Hrvatsku i Španjolsku u finalu prvenstva, no eto, ples kuglica je odlučio da se Furija i Vatreni sastanu već sutra.

“Bit će to intenzivna utakmica, s puno tenzija i uz maksimalni respekt” započinje svoje viđenje Šuker. Isto tako, slavna devetka ne skriva da bi sutra najradije bila na terenu, uz suigrače. “Jedino što mi preostaje je imati povjerenja u naše fantastične igrače na terenu, držati fige, i poželjeti im sreću” nastavlja naš proslavljeni reprezentativac.

Inače, Šuker pamti Furiju po dobrome. U kockastom dresu je dva puta zaigrao protiv Španjolske, i oba se puta upisao u strijelce. Prvo 1994. godine u Valenciji, potom i 1999. godine u njegovoj Sevilli.

Što se sutrašnje utakmice tiče, Šuker smatra da će se utakmica lomiti na sredini terena. “Ključ pobjede će biti u veznom redu, pobjedu će odnijeti onaj koji nametne svoj tempo. Za nas će ključan biti Luka Modrić, ali i njegovi kolege u sredini terena koji će imati zadatak stvoriti “vrijeme i prostor” za njegov nogomet.”

Španjolska reprezentacija je, unatoč prolasku u osminu finala i visokoj pobjedi nad Slovačkom, i dalje meta kritika u tamošnjim medijima. Novinarima smeta Morrata i njegovi promašeni ziceri, i propušteni jedanaesterac, te općenito manjak uvjerljivih partija na koje su navijači Furije uostalom i navikli. Od 2008. Do 2012. godine, Španjolska je u Madrid donijela dva naslova europskih, i jedan naslov svjetskih prvaka. Takve stvari se teško zaboravljaju.

“Ne razumijem kritike na igru Španjolske. Pa svi žele dodirivati loptu kako oni to čine. To je njihov identitet.” Zaključuje Šuker i okreće se nekim drugim temama. Novinare Marce je zanimao koliko je zadovoljan sa svojim radom i radom samog saveza. Podsjećamo, Šuker je vrlo vjerojatno predsjednik na odlasku, po svemu sudeći naslijedit će ga Marijan Kustić, a izbori bi trebali biti raspisani već 1. srpnja..

“Mi smo svjetski prvaci kada je u pitanju otkrivanje talenata. Oni su posvuda, samo ih treba znati tražiti. Naš rad u savezu je na tom polju sjajan i želim se svima zahvaliti na dosadašnjem radu. Tražimo ih u bilo kojem gradu, u bilo kojoj ulici. Ima nas samo 4,5 milijuna u državi, no za nogomet smo jako nadareni” ponosno govori Šuker.

Na kraju razgovora se osvrnuo i na Danija Olma koji će sutra, iako su mu Dinamo i Hrvatska u srcu, dati sve od sebe za dres Španjolske.

“Tu u Hrvatskoj mu se svi dive. U Dinamu je ostavio dubokog traga, ali sutra nam je protivnik. Sjajan igrač”, zatvara razgovor Šuker i daje nam povoda za promišljanje o sutrašnjem dvoboju.

Hoće li igrati Olmo ili ne, ne znamo, no znamo da sutra nema Perišića. Ništa zato, jedan čovjek cijelo prvenstvo sjedi na klupi “zapet kao puška”. Ime mu je Mislav Oršić, Momak koji je sam srušio Tottenham sutra će imati priliku dokazati da sve to nije bilo slučajno…


Tagovi

Davor ŠukerMarcaŠpanjolskaDani OlmoLuka Modrić

Ostale Vijesti