Vjeran Žganec Rogulja/PIxsell
Vjeran Žganec Rogulja/PIxsell

Šuker o Uefina četiri scenarija za Euro: Ja sam za prvu opciju, o ostalima ne razmišljam

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 13:47

HNS-ova delegacija uručila je donaciju varaždinskoj bolnici, a prvi čovjek Saveza komentirao je problem nacionalnog stadiona, hrvatske šanse na Euru i o europskoj smotri za vrijeme pandemije.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u pratnji izbornika Zlatka Dalića te člana IO-a Nenada Horvatića uručio je donaciju od 200 tisuća kuna varaždinskoj Općoj bolnici, koja se u vremenima pandemije koronavirusa bori s financijskim teškoćama...

„Zdravstveni radnici od prvog dana epidemije riskiraju svoje živote da bi mi iz HNS-a mogli donirati. Hvala im svima i želio bi ih pozvati na utakmicu hrvatske reprezentacije da im se odužimo jer im drugačije nećemo moći. Oni riskiraju svoje živote i to je najvažnije naglasiti, „započeo je Davor Šuker, koji je u ime HNS-a uručio donaciju varaždinskoj Općoj bolnici pa se okrenuo sportskim pitanjima.

Smatrate li da se dovoljno ulaže u sport u Hrvatskoj?

„Volio bih da su svi savezi u Hrvatskoj kao HNS. Nas jedino muči nacionalni stadion. Potreban nam je pristojan stadion, nebitno kako će se zvati, ako je itko pričao više o infrastrukturi i ulaganju, to sam ja, ali za sve o infrastrukturi, treba prepustiti politici. Mi novca imamo, ali nam je potreban za naše projekte poput ulaganja u nogometne terene u Prvoj HNL. Mi smo uložili pet milijuna kuna u travnjake, a taj novac smo dali od uvjetno rečeno „stadionskog novca“. Prije su nas napadali da nismo ulagali dovoljno u klubove, to je zato što smo morali ulagati u igrače koji će nas odvesti na velika natjecanja. Od države dobijemo milijun i pol kuna godišnje. Potrošili smo jako puno dosad na testiranja, donirali smo veliki novac i mislim da nas ne treba blatiti zbog toga,“ poentirao je Šuker.

Ima li konkretnih razgovora s političkom stranom oko stadiona i kako se nosite s covidom unutar nogometne obitelji?

„Nogomet je mali segment u tom problemu stadiona. Volio bih kad bi to pitanje postavili na drugoj adresi. Što se tiče plasmana, to je naša obaveza, naš prioritet. Čestitke Daliću i Bišćanu koji je napravio odličnu stvar plasmanom na Euro. Obojica rade odličan posao, osobito Dalić kojeg ste napali poslije nekoliko lošijih utakmica u Ligi nacija. Ostali smo u eliti, a to nam donosi novac i to je najvažnije.“

Hrvatska na Euru?

„Imamo dobar princip za odgovore na takva pitanja, nikad nismo pričali kako ćemo igrati polufinale, finale, nego idemo korak po korak. Hajdemo najprije odraditi utakmicu s Englezima pa ćemo sa Škotima pa s Česima... Igramo s dva domaćina i neće biti lako, ali nadam se da će do trećeg mjeseca cjepivo doći i da će navijači moći na tribine. Stojimo iza odluke Uefe da se to prvenstvo ipak održi u 12 gradova, kako je najavljeno, iako se razmatraju i druge mogućnosti,“ kaže Šuker.

Uefa je pripremila četiri scenarija za slučaj da se situacija s pandemijom ne promijeni do sljedećeg ljeta. U prvom bi se sve održalo prema planu, a u sljedeća dva bi se igralo sa smanjenim kapacitetom stadiona, a u posljednjem, onom najgorem, bez navijača.

„Ja sam za prvu opciju, o ostalima ne razmišljam. U četvrtak ćemo razgovarati o tome pa ne bih htio prije komentirati. Zbog navijača se nogomet igra, ali od njih nogometna ekonomija i živi. Nogomet danas gubi velik novac zbog izostanka igrača, o tome bi se dalo još puno razgovarati,“ filozofski je podvukao prvi čovjek HNS-a pa se okrenuo na nedavnu smrt prijatelja Diega Maradone.

„Zahvalan sam mu jer mi je, kad sam bio mlad igrač u Sevilli, otvorio oči i pomogao mi da budem veći igrač. Bio sam na oproštaju, proveo sam lijepe dane s njim u Sevilli, bio sam kod njega doma u Buenos Airesu, upoznao mu obitelj. Bilo mi je teško kad sam čuo, hvala mu za sve što je učinio za nogomet i hvala mu što mi je pomogao. Daj Bože da bude što više takvih igrača u nogometu.“


Tagovi

Davor ŠukerHrvatski nogometni savez

Ostale Vijesti