REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Strani mediji oduševljeni Oršićevim transferom: "Jedina nada u mračnom dobu Southamptona, zbog njega je otpušten Tuchel"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 14:59

Engleski prvoligaš nije u bajnoj situaciji, a Oršić je njihova nada za buđenjem

Otišao je. Mislav Oršić je na liječničkim pregledima u Southamptonu. Dok se u Dinamu biju bitke oko moći i prestiža u vlasti, potpisan je i odlazak najbolje igrača kluba. Podigli su Englezi ponudu na Dinamov zahtjev jer im je jasno - treba im spas. I to kakav spas. Nakon četiri ligaška poraza u nizu pod novim trenerom, a da im ne pridodajemo još one pod bivšim, nalaze se na posljednjem mjestu lige i moraju se hitno probuditi. Jasno je to i cijeloj engleskoj javnosti.

Southampton želi ojačati svoju prvu liniju u pokušaju da izbjegne ispadanje iz Premier lige, a hrvatski napadač njihova je nada.

I navijači i novinari i stručni komentatori sigurni su - ovo je dobar potez Southamptona.

Alex Crook, engleski novinar, komentirao je: "Jako potrebno podizanje Southamptona"

"Jedina svijetla točka u mračnom razdoblju za Southampton", dodao je jedan navijač.

"Hrvat je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru i time je konačno zaslužio transfer u vrhunsko natjecanje", piše Vi.nl i dodaje: "mnogi poznavatelji nogometa očekivali su ovakav transfer mnogo ranije."

"Southampton je na dnu Premier lige sa samo jednom pobjedom u posljednjih 12 utakmica Premier lige i trebaju im novi igrači kako bi povećali svoju šansu za opstanak. Orisc (30) ima osam golova i sedam asistencija u hrvatskoj ligi ove sezone, a već je poznat engleskim navijačima po impresivnim igrama protiv Chelseaja i Tottenhama. Postigao je hattrick protiv Spursa i izbacio ih iz Europske lige 2020. godine. Također je zabio West Hamu u Europi prošle sezone i zabio pobjednički gol protiv Bluesa na otvaranju Lige prvaka - gol zbog kojeg je Thomas Tuchel otpušten", podsjeća The Sun.



Tagovi

Mislav OršićSouthamptonDinamo Zagreb

Ostale Vijesti