Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Strahonja za Stadion: "Ako je VAR sugerirao pregled snimke Krovinovićeva pada, to nije dobro"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 21:02

Sudački ekspert na HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao sporne situacije s utakmice Osijeka i Hajduka koja je odigrana jučer u Gradskom vrtu.

Premda je 29.kolo 1.HNL okončano danas poslijepodne uvjerljivom pobjedom Lokomotive na Kranjčevićevoj protiv Slaven Belupa, neka kontroverzna pitanja su ostala visjeti u zraku. Relativno mirno kolo bez velikog broja pogodaka ostat će upamćeno zbog suca Frana Jovića koji je, u derbiju kola u Gradskom vrtu, u dva navrata imao pomalo neobične reakcije.

Sve je to danas analizirano na HRT-ovoj emisiji Stadion gdje Marijo Strahonja već tradicionalno pregledava sporne snimke i minulog kola te daje svoje osobno mišljenje o odlukama sudaca. Naravno, danas je fokus bio na utakimci iz Osijeka gdje je Jović jedan jedanaesterac dosudio pa poništio, potom, desetak minuta kasnije, prvo dao drugi žuti karton Lovriću za simuliranje, samo da bi nakon VAR intervencije promijenio odluku i ipak dosudio kazneni udarac za Osijek.

Marijo Strahonja tvrdi da je situacija kod pada Krovinovića relativno čista, no postoji tu jedan “ali”. Pitanje je tko je sugerirao Joviću da provjeri svoju odluku, dosuđeni jedanaesterac nad Krovinovićem koji je skrivio Žaper.

"Vidio je kontakt i pokazao je na bijelu točku. No potpuno je jasno da je Krovinović naglasio taj pad. Postoji i pitanje tko je sugerirao provjeru. Ako je to bila sugestija VAR sobe, onda to nije bilo dobro jer ovo ne spada u kategoriju za pregled snimke. Ako je sudac sam išao pogledati VAR, sve je po pravilima"

S druge strane, što ćemo sa slučajem Lovrić? Kristijan je prvo dobio drugi žuti karton jer je Jović smatrao da je simulirao pad u kontaktu s Ferrom. Nakon takvog, šokantno dosuđenog jedanaesterca, pada promjena odluke, povlačenje kartona i jedanaesterac za Osijek.

"Bio je pod dojmom prve odluke, ali potpuno je jasno da nema simuliranja. Dobra je bila reakcija VAR sobe. Kao i kod Krovinovića, radilo se o jednoj vrlo iskrenoj reakciji igrača tako da sudac može zaključiti da je donio pogrešnu odluku"

Toliko od Strahonje. Sada se još samo čeka Bruno Marić i sudačka komisija koja će dati svoju stručnu ocijenu suđenja u 29.kolu. Kada to završi, idemo ispočetka. Iduće kolo počinje već u petak, ne sumnjamo da će susret Rijeke i Dinama podići pno prašine.



Tagovi

Marijo StrahonjaStadionHRTHNL

Ostale Vijesti