Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Stoper Osijeka na liječničkom u Baselu, alternative u Varaždinu i Gorici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 14:03

Kao što je to Germanijak prvi najavio, odmah nakon Adane krenulo se u realizaciju transfera Adriana Leona Barišića iz Osijeka u švicarski Basel

Jutro nakon Adane, baš kako je to Germanijak ekskluzivno najavio u nedjelju, Osijek i Basel krenuli su finiširati transfer Adriana Leona Barišića.

Germanijak doznaje kako se stoper Osijeka zaputio u Švicarsku gdje u ovim trenucima odrađuje liječnički pregled, posljednju stvar koja ga dijeli od transfera u Basel.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, prema našim izvorima Osijek će za Barišića dobiti tri milijuna eura odštete, a očekuje se da su Kulešević i Čohar uspjeli ispregovarati određene bonuse, odnosno postotak od sljedeće prodaje.

Međutim, sada već sasvim izvjestan odlazak Barišića stavlja Stjepana Tomasa u velike probleme. Od samog početka sezone trener Osijeka muku muči kako da skrpa zadnju liniju, a sada će to morati činiti bez najboljeg defenzivca u svojoj svlačionici.

Jasno je da će Osijek pod hitno morati riješiti barem dva stopera s obzirom na to da ostaju na Mkrtčjanu, Braliću i Evangelou. U slučaju ozljede ili kartona, nastaju problemi… U kontekstu Osijeka spominjao se Luka Jelenića iz Varaždina. Čak su u Osijeku otvorili pregovore početkom ljeta, ali Varaždin je puno tražio za mladog reprezentativca koji je prošle sezone skrenuo pozornost na sebe svojim predstavama u dresu. Zapravo, nadali su se u Varaždinu da će Jelenić zaigrati na EURU U-21 pa temeljem toga prodati ga u inozemstvo. Međutim, stoper je ispao s popisa pa je plan propao. Sada bi Osijek mogao aktivirati zanimanje, možda i pojačati ponudu… Drugo ime na koje smo naišli je Krešimir Krizmanić, također U-21 reprezentativac i član Gorice. Obzirom da u nedjelju igraju Osijek i Gorica, evo prilike da sjednu za stol i dogovore uvjete. Naravno, ako glasina o zanimanju za Krizmanića drži vodu.




Tagovi

Adrian Leon BarišićNK OsijekLuka JelenićLjetni prijelazni rok 2023Basel

Ostale Vijesti