Lisa Guglielmi/IPA Sport / ipa-a/IPA
Lisa Guglielmi/IPA Sport / ipa-a/IPA

Što se događa s Marinom Pongračićem?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 17.10.24. | 10:30

Imao je 27-godišnjak sjajan start u sezonu, ali se cijena njegovih akcija u međuvremenu strmoglavila

Talijanski mediji ovih se dana bave 'slučajem' Marina Pongračića. Hrvat je van terena preko mjesec dana, a njegov posljednji susret u početnih 11 Fiorentine datira s kraja kolovoza, kada je igrao protiv Puskas Akademije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Firenci su se nadali kako će mu reprezentativna stanka pomoći u vraćanju na teren, da će se vratiti u kondicijsku formu potrebnu za igranje, ali uslijedilo je još jedno razočaranje. Iz kluba još uvijek nema službenih izvješća o njemu, iako je „zbog zamora materijala“ bez igre preko mjesec dana.

U nedjelju Viole gostuju kod Leccea, kluba u kojemu je hrvatski stoper odigrao sjajnu proteklu sezonu i koji mu je donio 15 milijuna vrijedan transfer u Firencu.

Sada je, međutim, sasvim druga priča – propustio je posljednje četiri utakmice, a pritom je pao u hijerarhiji, pa su tako ispred njega na stoperskim pozicijama Ranieri, Comuzzo i Quarte, a kada to preselimo u reprezentativne okvire, Pongračić je tek peti (?) stoper. Ispred njega su Gvardiol, Ćaleta-Car, Erlić i Šutalo, s tim da se tu već nameće i Luka Vušković.

Imao je 27-godišnjak sjajan start u sezonu, ali se cijena njegovih akcija u međuvremenu strmoglavila, i sljeduje mu teška borba za vraćanje statusa prvotimca u klubu, a onda i vraćanje Dalićevog povjerenja. (pz)



Tagovi

Serie AFiorentinaMarin PongračićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti