Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Što će Hajduk ako mu podružnice ispadnu u niži rang, gdje će se kaliti mlade nade?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 08:01

Bijeli imaju suradnju s tri kluba, a dva su opasnoj situaciji

Hajduk ima poslovno-sportsku suradnju s tri kluba u kojima ima niz posuđenih igrača koji se kale, no za sljedeću sezonu stvari bi se mogle promijeniti jer dva opasno 'vise'

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Solin se natječe u Prvoj NL i Bijeli su tamo na počeku sezone 'parkirali' devetoricu igrača na dvojnu registraciju, no čini se ni da Luka Bonačić, iskusni strateg, neće uspjeti spasiti klub s Jadra koji zauzima posljednju poziciju u svom rangu. Nakon niza godina u drugom razredu Solinjanima prijeti stepenica niže te se postavlja pitanje ima li smisla da se to tako i dalje nastavi, jer što će igrači Hajduka raditi u trećem po redu rangu kad nisu uspjeli napraviti razliku u drugom.

U Solin su na početku sezone otišli Borna Buljan koji se u završnici vratio u Hajduk zbog ozljeda Ivana Lučića i Lovre Kalinića i po svemu sudeći ostat će prvi vratar do kraja aktualnog prvenstva dok se senatoreni ne izliječe. Vraćen je i Mateo Jurić-Petrašilo, stoper koji još čeka na debi. Tamo su Roko Brajković, još jedan iz srebrne generacije juniora Bijelih koji se friško ozlijedio.

Šimun Hrgović je također bio u Solinu, no ozljedom Darija Melnjaka je u eri Mislava Karoglana povučen natrag na Poljud te igrao solidno.

Ostali su još Ivan Ćubelić, Ante Kavelj, Krešimir Nazor, Filip Čuić koji je također igrao za Hajduk te Jere Vrcić.

Donekle je igranje u Solinu na dvojnoj registraciji ispunilo svrhu, no ima li smisla da se to nastavi u trećem rangu ili će Hajduk tražiti nekoga iz drugog razreda. Ispadne li Solin, a primjerice Šibenik uđe u HNL, onda bi ostala samo dva dalmatinska kluba – Croatia Zmijavci i Dugopolje.

U Radomlju s kojim Hajduk surađuje od 2021. godine situacija je malo bolja, oni su trenutno na poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak, uzeli su ovog vikenda važan bod kod Brava, dok je izravni konkurent u borbi Aluminij u ponedjeljak poražen kod Mure. Tri su kola do kraja, može tu još biti svašta. Uglavnom, u Radomlju se istaknuo Madžid Šošić koji je u prvenstvu zabio devet pogodaka, krilni igrač koji je već bio na pripremama s Hajdukom da bi onda bio raspoređen opet na posudbu.

Tamo su još stoper Vicko Ševelj i lijevi bočni Elvis Letaj koji se vratio nako teške te Ivan Krolo. Svi oni čekaju šansu za povratak i iskorak, ali samo rijetki će je dobiti. Istina, i Niko Sigur je u Hajduk došao nakon kaljenja u Radomlju, tako da ne treba gledati sve crno, jer ne mogu svi uspjeti.

Hajduk surađuje i sa Širokim Brijegom, iz Hercegovine je u kadeta Hajduka stigao u sklopu razmjene i aktualni privremeni trener Bijelih Jure Ivanković. Na početku sezone Široki je vodio Marijan Budimir koji je potom smijenjen, on je isto bio u BiH u sklopu suradnje, a sad je dogurao do izbornika U17 hrvatske reprezentacije nakon što je raskinuo ugovor s Hajdukom. Klub s Pecare je u komotnoj situaciji što se tiče ostanka, tako da nemaju problema s očuvanjem statusa jer su u zlatnoj sredini.

Tamo je Marko Capan, kapetan srebrne generacije, vezni igrač od kojega se puno očekuje, mogao bi za nagradu dobiti pozivnicu za pripreme. U Širokom su još Tvrtko Buljan koji je nije više član Hajduka i Stephen Chinedu koji nekad bio na Poljudu, ali nije dobio pravu šansu, no sada se ističe.

Uglavnom, ispadnu li Solin i Radomlje, novi predsjednik Hajduka Ivan Bilić, trebat će tražiti nove sredine u kojima će se mladi igrači razvijati, jer nema za sve mjesta na Poljudu.



Tagovi

HajdukSolinRadomljeŠiroki BrijegPrva nogometna ligaSlovenska nogometna ligaBiH Premijer ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti