Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Stjepan Tomas ima novi posao, preuzeo je klub iz Saudijske Arabije!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 12:21

Najviše stranih trenera u Pro Ligi su – Hrvati!

Nakon Slavena Bilića (Al Fateh) te Igora Jovićevića (Al Raed), u Saudijskoj nogometnoj ligi (Pro Liga) u sljedećoj ćemo sezoni moći pratiti trenerski put još jednog Hrvata – Stjepana Tomasa! Naime, kako javljaju tamošnji mediji, Tomas je prilično neočekivano imenovan novim trenerom Al Okhdooda, kluba koji prema tržišnoj vrijednosti svojih nogometaša vrijedi svega 5.20 milijuna eura što je, usporedbe radi, manje od bilo kojeg HNL kluba buduću da tržišna vrijednost nogometaša Šibenika iznosi 5.52 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tomas će na mjestu glavnog trenera zamijeniti Alžirca Noureddinea Zekrija, a na društvenim mrežama Saudijci se ne mogu načuditi ovoj odluci predsjednika Samija Al Fadhela. Za Tomasa tako pišu da je 'trener bez životopisa', dok je odlazak Zekrija nešto što ne mogu shvatiti budući da ih iskusni 59-godišnjak u napetoj završnici prošle sezone s dvije pobjede, tri remija i dva poraza uspio spasiti te je s Al-Okhdoodom izborio ostanak u elitnom društvu.

Uvjerljivo najveća zvijezda kluba, nakon što su ugovori istekli Rumunjima Andreiju Burci i Florianu Tanaseu, je Nigerijac Saviour Godwin, 27-godišnji krilni napadač koji je prije godinu dana stigao u klub iz portugalske Casa Pije za 2.5 milijuna eura. Osim njega, od stranca su tu još prekaljeni Kamerunac Tawamba (34) koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Partizanu te brazilski vratar Paulo Vitor (34).

Tomasu je protukandidat za upražnjeno mjesto na klupi Al Okhdooda bio Thorsten Fink, nekadašnji igrač Bayerna koji trenutno vodi Genk. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Stjepan TomasSaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti