Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Stipe Biuk za Germanijak: "Presretan sam ostankom na Poljudu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 09:21

Mladi Hajdukovac danas će nastupiti za U-21 reprezentaciju protiv Azerbajdžana u 1. kolu kvalifikacija za Euro

Posljednji sati prijelaznog roka su prolazili. Sjedili smo na terasu velikogoričkog hotela Garden Hill gdje se mlada reprezentacija Hrvatske priprema za utakmicu s Azerbajdžanom. Preko puta nas splitski vunderkind Stipe Biuk

Pitamo ga možemo li se nadati nečemu do kraja dana?

“Koliko znam ostajem u Hajduku i to je najbolja stvar za mene. Nisam još ništa dao svome klubu i otišao bi iz njega samo ako bi mi rekli da je to u interesu Hajduka. Kako nitko ne zove znači da ostajem. I presretan sam takvim raspletom”, priča Biuk koji ne krije zadovoljstvo takvim epilogom.

Iako je koncem prošle godine zakoračio u punoljetnost, puno je zrelosti u njegovom ponašanju. Svaki odgovor važe, razmisli prije nego što će reći i niti malo ne odaje dojam mladića oko kojeg je cijelo ljeto trajao “ples milijuna”. Selili su ga na sve adrese, na koncu Stipe je ostao na Poljudu.

“Isključio sam se maksimalno oko toga. Imam ljude koji se brinu o tim stvarima. Od oca, predsjednika kluba, mog agenta… Meni je u glavi samo balun i Hajduk”.

Ajmo onda o balunu. Nije bilo dobro u nedjelju protiv Rijeke, što se dogodilo?

“Ma nemojte me niti podsjećati. Imali smo sve preduvjete za dobar rezultat. Publiku iza sebe, dobru formu, protivnika po mjeri koji te motivira i koji je umoran od Europe. I na kraju sami sebi ispadnemo najveći neprijatelji”.

U toj utakmici Rijeka je sve riješila u prvom djelu. U nastavku Hajduk se malo probudio, ali nije bilo dovoljno za ništa više od časnog poraza.

“Trebali smo biti bolji u toj utakmici i pokazati svima da smo Hajduk. Nažalost, nismo uspjeli u tome ali nema plakanja. Mnogi su mislili kako ćemo do devetog mjeseca biti u zaostatku za Dinamom, Rijekom i Osijekom. A mi smo tu, na vrhu i poravnati s njima”, ne gubi optimizam Biuk. Nema niti potrebe jer je Hajduk tu gdje treba biti. U vrhu.

“Ma, znate koji je recept? Treba ići utakmicu po utakmicu. Ponizno, bez velikih najava jer moj Split je takav grad da si danas prvak svijeta a sutra te nema na mapi. Ne treba nam ta euforija, a ako ona i postaji neka bude rezervirana za tribine i da nam bude poticaj. Idemo držati korak s ostalima pa ako se stvori prilika, bit ćemo tu. Spremni. Bit ćemo Hajduk”, priča Biuk.

Ovo ljeto nije se micao iz Dalmacije. Skoknuo je par dana do Brača, ostatak proveo s obitelji. Kaže da odmora nikada dosta, ali tih nekoliko dana bilo je sasvim dovoljno.

“Uvijek je tako. Veseliš se odmoru i za dva dana ti nedostaje lopta, suigrači i trening. Bio sam malo duže u pogonu zbog Eura u Sloveniji ali bit će vremena za odmor. Nakon karijere. Sada treba ići samo jako”, smije se ovaj mladić koji imponira svakom rečenicom.

Kaže da se sjajno snašao u mladoj reprezentaciji. Izbornik Bišćan ga je dojmio, suigrače zna iz prijašnjih selekcija.

“Novi je ciklus i sigurno će trebati neko vrijeme da se upoznamo do kraja. Uhvatimo neke finese koje Bišćan traži od nas, automatizme u igri. Mislim da je Azerbajdžan za početak protivnik po mjeri. Potom putujemo u Finsku i ništa osim punog bodovnog plijena ne bi me zadovoljilo. No, lako je pričati u novinama, mi trebamo pričati na travnjaku”, poručio je Biuk za kraj.


Tagovi

Stipe BiukHajduk

Ostale Vijesti