Photo: Borna Jaksic/PIXSELL
Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Stigla kazna za Latviju, Opus Arena će biti otvorena u punom kapacitetu! HNS plaća 10.000 eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 13:22

Stigla je odluka Uefinih ‘disciplinaca’ po prijavi FARE-a

"Dobili smo kaznu, stadion u Osijeku će biti skroz otvoren! Kazna je 10.000 eura, s rokom kušnje na dvije godine, s 1000 gledatelja manje na prvoj domaćoj utakmici ako se to dogodi. Ovo je velika pobjeda HNS-a, drago nam je da UEFA uvažila sve naše argumente i da smo to pokazali i ovaj put", rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i zahvalio cijelom pravnom timu HNS-a, koji je radio na tome.

Nakon što je Uefina Žalbena komisija prošlog tjedna dlučila obustaviti disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza za ponašanje navijača na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024. Armenija - Hrvatska, a iz HNS-a su bili podsjetili kako još iščekuju odluku Komisije po pitanju utakmice s Latvijom u Rijeci za koju je HNS prijavljen zbog rasizma i diskriminacije (slučaj s ustaškom zastavom, dakle prvo bijelo polje na grbu uz stilizirano slovo ‘U’ u gornjem kutu).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako do petka nije stigla odluka iz Nyona znalo se da će ista stići u ponedjeljak ujutro, za 14 sati je u sjedištu HNS-a u Zagrebu u Vukovarskoj sazvana konferencija za medije predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i voditelja poslova prevencije, sigurnosti i integriteta Jurica Jurjević. Sportske novosti su prve neslužbeno doznale, a potvrđeno je neslužbeno i Germanijaku da neće biti najteže kazne, zatvaranja cijelog stadiona na domaćoj utakmici s Turskom. A onda je stigla i službena potvrda. Uostalom, i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je nedavno izjavio da se ne može kažnjavati klub ili Savez kad je očito da se radi o podmetanju pojedinaca, sabotaži.

Podsjetimo, Hrvatska sljedeću kvalifikacijsku utakmicu igra protiv Turske u četvrtak 12. listopada u Osijeku, debitira na novoj Opus Areni na Pampasu, od 20.45. Dakle, ipak s gledateljima! (tn, nl)



Tagovi

UEFAHNSHrvatski nogometni savezMarijan KustićJurica JurjevićKvalifikacije za Euro 2024Opus ArenaPampasOsijekTurska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti