REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Stigao Dalićev popis: Petković se vratio u reprezentaciju, Čolaku (samo) pretpoziv! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 13:13

Jeste li iznenađeni izbornikovom odlukom?

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za rujanske utakmice protiv Danske i Austrije, a s kojima će hrvatska reprezentacija zaokružiti natjecanje u skupini 1 Lige nacija. Novo/staro ime na popisu je Bruno Petković koji se polako vraća u formu koja ga je krasila kada je bio član udarne jedanaestorice Vatrenih, a unatoč mnogim očekivanjima na popisu nema Antonia Čolaka koji je u vrhunskoj formi. Naime, napadač Rangersa je na pretpozivu.

"Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom", izjavio je izbornik Dalić.

Osim Čolaka, na pretpozivu se našao i Kristijan Jakić koji je do sada redovito bio pozivan, baš kao i Josip Brekalo, odnosno Duje Ćaleta-Car. No, nema Nikole More koji je u natjecateljskoj formi te je ovih dana postao član Bologne, a jedan od razloga svakakoje da bude bliže izborniku Daliću.

Što se vratara tiče, Livaković, Ivušić i Kalinić su očekivan izbor. Za svaki slučaj tu je pretpoziv Labroviću iz Rijeke, s obzirom da Kalinić nije nastupio u posljednje dvije utakmice za Hajduk zbog ozljede. Popis obrambenih igrača čine Vida, Lovren, Barišić, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Erlić i Šutalo. Ovdje postoji opcija da se Stanišić i Josip Šutalo priključe U21 reprezentaciji, koja s Danskom igra dodatne kvalifikacije za Euro 2023.

U veznom redu sve kreće od Luke Modrića. Tu su još i Kovačić, Brozović, Pašalić, Majer, Sučić i Nikola Vlašić, koji je ispunio izbornikovu želju da promjeni sredinu. Vrlo brzo se Vlašić snašao u Torinu i time zapravo dao Daliću legitimitet za pozivnicu. Osim spomenutog Petkovića, za napadačke opcije kandidati su Perišić, Kramarić, Budimir, Oršić i Livaja.

Podsjetimo, nakon četiri kola, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini te bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i time plasman na završni turnir Lige nacija. Hrvatska do Final Foura može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

Hrvatska će Dansku ugostiti na Maksimiru 22. rujna u 20.45 sati, a protiv Austrije igra tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel-stadionu u Beču (20.45). Informacije o kupnji ulaznica za obje utakmice mogu se pronaći OVDJE.

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.(A. L.)




Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti