REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Stanišić nakon čudesnog gola i plasmana Bayera u finale poručio: “Ovo je nevjerojatno, san je postao stvarnost!”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 08:48

Bayer se plasirao u finale nakon što su odigrali 2-2 s Romom, a naslovnice je opet pobrao hrvatski reprezentativac!

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić spasio je Bayer Leverkusen. Opet! Branič Vatrenih i Apotekara u 90+7.minuti postigao je pogodak za 2-2 protiv Rome u polufinalu Europske lige, a to mu je drugi put u razmaku od tri tjedna da je pogotkom u sedmoj minuti dodanog vremena spasio svoju momčad. Stanišić je sredinom travnja poentirao protiv BVB-a, danas finalista Lige prvaka, da bi sada isto ponovio i protiv Rome koja je bila na koračić od toga da Bayeru nanese prvi ovosezonski poraz. No, Josip je rekao – ne može!

Cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Za mene je neopisivo vidjeti sve te navijače i spoznati da smo u finalu. Nevjerojatno. Ovo je bila stvarno jako teška utakmica od prve minute. Znali smo kako snažna momčad nam prijeti i da ništa nije gotovo nakon 2:0 u prvoj utakmici”, poručio je na početku vidno uzbuđeni Stanišić, nakon čega je dodao.

“Mnogi su mislili da je danas taj dan. No, vidjeli ste u očima naših igrača da svi žele u finale i izbjeći poraz. Sada nam je san postao stvarnost, sada smo u finalu. Znao sam da su svi igrači umorni, pa sam pretpostavio da nemaju dovoljno snage da me zaustave. Imao sam samo jednu stvar na umu - šutirati u suprotni kut. Bio je to dobar gol, ali najvažnija i najljepša stvar bilo je slavlje s navijačima. Lijepo je vidjeti sretne suigrače na terenu, za mene je ovo magičan moment.”

Otkako je na početku sezone stigao u Bayer, Stanišić je za Apotekare dosad skupio 33 nastupa, tri pogotka i pet asistencija. Bayer ove sezone igra briljantno, a na pitanje ‘koja je tajna uspjeha’ nije ponudio konkretan odgovor.

“Teško je reći. Svi daju sve od sebe do zadnje minute. Vidite kako često zabijamo u završnici, dižemo se u posljednjim trenucima utakmice, to nije slučajno. Naravno da ti uvijek treba i malo sreće, ali sreća dolazi nakon odricanja i teškog rada. Najvažnije je da ovako nastavimo i da ne prestanemo vjerovati. Nitko nam neće dati trofej za nepobjedivost. Idemo u finale po pobjedu.”

Finale Europske lige između Atalante i Bayera na rasporedu je 22. svibnja. (G)



Tagovi

Bayer LeverkusenJosip StanišićEuropska liga

Ostale Vijesti