Saša Miljević/PIXSELL
Saša Miljević/PIXSELL

Sretan Ro(č)kas Pukštas! Gattuso se ne nada nuli u Puli, na putu mu stoji 'ludi konj'

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 08:01

Utakmica Istra 1961 - Hajduk igra se od 18.15 sati (MAXSport1)

Ove nedjelje u Puli ponovno se očekuje dobro ispunjen stadion Aldo Drosina na kojemu Istra 1961 ugošćuje Hajduk (18.15, MAXSport 1), a utakmica je u najavi bila obilježena međusobnim komplimentirenjem dvojice talijanskih trenera.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Paolo Tramezzani i Gennaro Gattuso imaju jedan od drugome za reći sve najbolje, očekuje se srdačni pozdrav nekadašnjih suparnika na terenu iz Serie A.

Karijera Hajdukova trenera je svjetske razine, bio je na krovu s Italijom, s Milanom osvaja obrojne trofeje, dok je Tramezzani bio igrač koji je mogao napraviti više od transfera u Englesku kao jedan od prvih Talijana. Čak su se jednom i porječkali, Tramezzeni je ispratio u dresu Piacenze Gattusa sa Salernitanom u niži rang, a budući Hajdukov trener je dobio tri utakmice kazne tada. Sada ga je nazvao 'ludim konjem' što je pozitivno i simpatično, no hoće li biti i rezultat takav za Bijele?

Ne vjerujemo da će biti teških riječi ovaj put, više taktike s obje strane, pa tko koga... Hajduk bi trebao biti favorit, mora držati korak s Dinamom do derbija u Maksimiru. Puljani su pak, doduše kao gosti gubili od Dinama i Rijeke (5-0, 4-0) i ako Bijeli ne dobiju ovu utakmicu, onda stvarno nemaju što tražiti u prvenstvu ove sezone, bolje da Gattuso radi selekciju mladih i dokopa se nekako Europe...

Poseban bi mogao biti susret za dvojicu igrača Bijelih kojima je to možda i posljednji, jer Rokas Pukštas koji slavi 20. rođendan i Emir Sahiti mogli bi biti transferirani uskoro, tako da će ih ispratiti Tramezzani i Drosina koja bi trebala biti na stani Bijelih, premda i domaći imaju svojih pristaša...

Tramezzanijeva momčad se očekuje u formaciji s trojicom otraga, sigurno su gledali i kako je Ružomberok odolijevao Splićanima, ali sigurno će napadati više nego Slovaci koji su prošli čudom na Poljudu. Eto sreli smo jednog Slovaka na Poljudu nekidan koji se sa sinom u dresu Ivana Rakitića fotografirao pokraj grbova Hajduka i Torcide, pa nam je rekao da su Bijeli trebali dati najmanje šest golova.

Ali nisu, ide život dalje, treba Gattuso proći Pulu, a ne misli u startu na nulu, nego traži prvu gostujuću pobjedu iz petog pokušaja. Nada se inspiraciji Marka Livaja koji je Istri dosad zabio deset pogodaka, ali ključ bi mogao biti u slučajnosti, jer ne može računati među inima na Anthonyja Kalika kojega je forsirao na lijevom krilu. Tako se otvara prostor za Sahitija na jednoj strani i Pukštasa na drugoj, dok bi s Livajom trebao surađivati Aleksandar Trajkovski, igrač koji može probiti suparničke linije.

No, i Puljani imaju svojih aduta, Mateo Lisica i Salim Fago Lawal su naprijd neugodni, već su znali naškoditi Hajduku, a vratar Lovro Majkić je jako dobar, njega će trener Tihomir Bulat znati pripremiti za Bijele. U Puli je i sportski direktor Saša Bjelanović, koji je isti posao obavljao u Hajduku, on će ugostiti koleg u Nikolu Kalinića koji je svojevremeno u Puli bio na posudbi kao mladi napadač koji se probijao i potom ostvario zavidnu karijeru. Idući tjedan, kada završava prijelazni rok u jačim ligama, čeka ga puno posla, mora 'ismisiti' nekoliko igrača te finiširati transfere dvojice koji su na odlasku.

Utakmica Istra 1961 – Hajduk počinje u 18.15 sati (MAXSport 1). Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

OČEKIVANI SASTAVI:

Istra 1961 (3-4-3): Majkić – Keller, Marešić, Iovu – Koski, Blagojević, Petrusenko, Kadušić – Lisica, Lawal, Lekouiery.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo – Rakitić, Krovinović – Pukštas, Trajkovski, Sahiti – Livaja.



Tagovi

Istra 1961HajdukPaolo TramezzaniGennaro GattusoRokas PukštasEmir SahitiMarko LivajaAldo DrosinaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.Salim Fago LawalMateo LisicaSaša BjelanovićTihomir BulatNikola Kalinić

Ostale Vijesti