Središnji državni ured za sport: Šuker je nelegalno izabran za predsjednika HNS-a, petorica zastupnika nisu smjela glasati!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.03.18. | 22:01

Spominje se mogućnost ponavljanja Skupštine…

Sudeći prema nalazu Sportske inspekcije Središnjeg državnog ureda za Sport koji vodi Janica Kostelić Skupština HNS-a koja je održana 22. prosinca 2017. godine nije legalna. Drugim riječima, izbor Davora Šukera za predsjednika HNS-a nije legalan.

Na potezu je sada Ministarstvo uprave, jer Središnji državni ured za sport nema nikakve ovlasti za donošenje odluka na temelju nalaze inspekcija. Inspekcija može tek upozoriti na nepravilnosti pa ostaje za vidjeti kako će se dalje razvijati ova sitaucija i hoće li uopće nalaz Sportske inspekcije imati bilo kakvih učinaka.

U nalazu, ukratko, stoji da je na temelju uvida u zapisnik sporne Sjednice utvrđeno da su u funkciji zastupnika sudjelovali i Dubravko Galović (ŽNS brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS osječko-baranjski), Drago Lucić (ŽNS požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS sisačko-moslavački, a problem je u tome što su sva petorica u tom trenutku bili i članovi Izvršnog odbora HNS-a.

Takva je situacija, naime, protivna Statutu samog HNS-a.

(Foto: Pixsell)

 

 


Tagovi

Janica KostelićDavor ŠukerHNS

Ostale Vijesti