Srcedrapajuća suigračeva poruka preminulom Astoriju: O kapetane, moj kapetane, izađi iz te proklete sobe, čekamo te sutra na treningu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.03.18. | 17:16

Italija se i dalje oporavlja nakon tragične smrti kapetana Fiorentine.

Nogomet je igra ideala: preko njega se sklapaju prijateljstva i veze; dijele se osjećaji u porazu i pobjedama; spajaju se zajednice i, najvažnije od svega, jača se ideja da su zajedništvo, solidarnost i osjećaj pripadnosti zajednici bitniji od profita, pohlepe i isključivosti.

Pomalo je razočaravajuće da ti postulati ove velike igre dođu do izražaja u trenucima najvećih tragedija, poput nedavne nesretne smrti kapetana Fiorentine, Davidea Astorija.

Nakon što je milanski list Corriere della Sera prenio navodni dogovor kapetana Milana i Intera, Leonarda Bonuccija i Andree Ranocchije o tome da se veliki derbi dva milanska kluba neće održati, neovisno o tome što o tome kaže Savez, društvenim mrežama proširila se i dirljiva oproštajna poruka Astoriju od njegovog suigrača Riccarda Saponare.

Talijan se na svom Instagram profilu oprostio od Astorija.

O kapetane, moj kapetane, kažu nam da život ide dalje, da trebamo gledati prema naprijed i ponovo se ustati, ali kakav će okus ostaviti tvoje odsustvo? Vrati se, još nisi pogledao LaLaLand do kraja i analizirao ga, kao svaki film. Vrati se u Firencu, čekaju te u uredu da ti produže ugovor i prepoznaju svo dobro što nam daješ svaki dan.

Izađi iz te proklete sobe, čekamo te sutra na treningu. U životu postoje ljudi koje znate cijeli život, a od kojih nikada ništa ne naučite, kao da ih niste niti upoznali, a onda je tu David koji vam po dolasku pristupi sa jednostavnim „Dobrodošao u Firenzu, Ricky“.“

Davide Astori bio je trideset i jednogodišnjak, kapetan Fiorentine, a za talijansku reprezentaciju skupio je 14 nastupa.

 

(FOTO: Action Images)

 


Tagovi

Davide Astori

Ostale Vijesti