Srbi ne griješe - Raduljica lomio Fince, tricaši ih slomili

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.09.15. | 16:27

Srbija nije dopustila iznenađenje protiv Finske te se plasirala u četvrt finale Europskog prvenstva u košarci.

Dugo je Finska držala utakmicu u egalu, dvije i pol četvrtine su Skandinavci svojom brzom igrom i preciznim šutevima zadavali glavobolju igračima Saše Đorđevića. Imala je Finska u nekoliko navrata i minimalnu prednost, imala i nekoliko situacija da ode do 5-6 koševa razlike, ali niti jednom nisu uspjeli povezati dvije dobre akcije u tim ključnim trenucima.

Srbiju je u tom razdoblju u igri držao Raduljica. On je iskoristio činjenicu da Finska nema poštenog centra te odlično koristio sve pick'n'roll akcije koje su mu kreirali Teodosić i Nedović. Utakmicu je Raduljica završio s 27 koševa i šutem 11/12, a kada su Srbi krajem treće četvrtine i početkom četvrte počeli s dalekometnom paljbom, utakmica je prelomljena.

Sve do 3 minute prije kraja trećeg dijela Srbije je pogodila tek tri trice, a onda je uslijedila kanonada. Bogdanović, Erceg i Simonović su povezali šest trica, prednost je otišla na 10 koševa razlike, a Finska više nije imala snage za novi povratak u utakmicu te je na kraju Srbija slavila s 94:81 i izborila četvrtfinalni ogled protiv Češke.

Uz Raduljicu ponovo je odličnu utakmicu odigrao Bjelica koji je ubacio 19 koševa i imao 14 skokova. Erceg je dodao 13 koševa, 6 skokova i 4 asistencije, Bogdanović je ubacio 10, a Teodosić 8 koševa uz 8 asistencija.

Kod Finske je najefikasniji bio Salin s 26 poena. Wilson je dodao 15, imao 4 asistencije i 3 skoka, a Murphy je ubacio 12 koševa i imao 8 skokova.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

finska košarkaška reprezentacijaEurobasket 2015Eurobasketsrpska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti