Sportski direktor čudotvorac pronašao Romi prvo pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.05.17. | 12:19

Monchi nastavlja isprobanom filozofijom i strategijom.

Jedan od najvećih transfera u nogometom svijetu za sljedeću sezonu već se dogodio. Sportski direktor „čudotvorac“ Ramon Rodriguez Vedejo, popularno zvan Monchi, zamijenio je Sevillu, s kojom je osvojio devet trofeja (pet Europskih liga) i zaradio stotine milijuna eura profita, Romom.

>> Monchi, čovjek koji ima recept za besmrtnost

Monchi se još nije pravo ni smjestio u Rimu, a već je počeo punom parom raditi na Rominoj budućnosti. Monchi je, dakako, nastavio s filozofijom i strategijom s kojom je stvorio povijest Seville – pronađi nepoznate i neafirmirane talente, ili pak igrače koji su se izgubili u svojem razvoju, i daj im priliku da iskažu svoje umijeće.

Jedan od takvih na njegovom radaru i kao potencijalno pojačanje Rome spominje se venezuelanski napadač Adalberto Penaranda. Radi se o 19-godišnjem napadaču koji je svojevremeno bio na agendi Barcelone. Međutim, 2015. je iz Deportiva La Guaire prešao u Udinese koji ga je pola godine kasnije prodao Watfordu  na 10,6 milijuna eura.

Watford ga je potom slao na posudbe u Granadu u kojoj je odigrao jako dobru polusezonu i u 23 utakmice zabio pet pogodaka upisavši pritom i četiri asistencije. Prvi dio aktualne sezone Penaranda je proveo na posudbi u bivšem klubu Udineseu za kojeg je odigrao sedam utakmica bez učinka. Drugu polusezonu proveo je na posudbi u Malagi s još lošijim učinkom od tri utakmice, nula golova i asistencija i jedan žuti karton.

Radi se o velikom talentu koji je već upisao čak 12 utakmica za reprezentaciju Venezuele (bez učinka), no očito je da njegov nogometni razvoj uvelike zaostaje za njegovim očekivanjima.

Monchi ga je prošle zime htio dovesti u Sevillu, ali je na kraju odustao jer Penaranda nije bio adekvatno spreman, a Sevilli je hitno trebao napadač koji će odmah biti spreman za najveće izazove. Monchi mladog Venezuelanca tada nije mogao čekati, no u Romi ga može.

Čini se kako bi Roma mogla biti upravo ono što Adalbertu treba, da dobije pravu priliku u jakom europskom klubu i vrati se na prave staze svojeg razvoja.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Monchi

Ostale Vijesti