Španjolcima sve nagrade: Rodri, Yamal, Williams i Olmo dobili priznanja

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.07.24. | 23:22

Španjolska je prvak Europe, a njeni prvotimci dobili su individualna priznanja.

Španjolska je prvak Europe nakon što je zasluženo svladala Englesku u finalu s 2-1. Uz to, La Roja je pokupila sva idnividualna priznanja.

Najboljim igračem turnira proglašen je Rodri koji je zbog ozljede morao napustiti igru na poluvremenu. Međuim UEFA smatra da je veznjak Manchester Cityja bio MVP španjolske reprezentacije prvaka Europe. Rodi je mozak ove španjolske reprezentacije. Iako je zabio samo jedan pogodak, bio je, smatra ključni UEFA-in žiri, ključni igrač reprezentacije.

Lamine Yamal, koji je tek proslavio 17. rođendan nagrađen kao najbolji mladi nogometaš turnira. Mladi igrač Barcelone je odigrao sjajno polufinale i finale, a samo ga je sjajni Pickford spriječio da nakon dodavanja Nici Williamsu upiše i gol.

Yamal je u nedjelju postao najmlađi igrač koji je nastupio u finalu Europskog prvenstva, a samo je engleski vratar Jordan Pickford zaslužan što nije postigao i pogodak pa postao i najmlađi strijelac svih vremena u finalu. 

Nagradu je dobio i Nico Williams, kao najboljis trijelac finala.

Naravno, jedan od nekoliko najboljih strijelaca turnira je i Dani Olmo s tri pogodaka, tako da je Španjolska uzela, osim momčadske, i sve individualne nagrade.

(Hina) 


Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Dani OlmoNico WilliamsLamine YamalRodri

Ostale Vijesti