REUTERS/Julio Munoz
REUTERS/Julio Munoz

Španjolci nisu vježbali penale, nišani proradili kasnije i izrešetali Slovake, Dubravka u maniri Shakespeareovog junaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.06.21. | 19:46

Hrvatska je saznala protivnika u osmini finala

S nestrpljenjem su hrvatski navijači iščekivali rasplet skupine E, a najvažniji podatak bio je tko će završiti na drugom mjestu koje vodi u Kopenhagen na okršaj s Hrvatskom. Na kraju će to biti Španjolska koja je u Sevilli slavila s 5:0 protiv Slovačke.

Španjolci su loše startali na ovom Euru s obzirom na svoj renome s dva remija u prve dvije utakmice pa je ovo bio zadnji vlak za osigurati osminu finala. Tako su se postavili i od početka susreta zagospodarivši terenom, a prvu priliku imali su već u šestoj minuti kada je Dubravka obranio prizemni udarac Morena.

Vratar Slovačke bio je heroj i šest minuta kasnije. Igrala se je 11. minuta kada je Hromada srušio Kokea u kaznenom prostoru. Slovački veznjak krenuo je ispucati loptu, ali ju je promašio i pokupio španjolskog veznjaka. Sudac je nakon kratke konzultacije s VAR-om pokazao na bijelu točku, a izvođenje je preuzeo Morata.

No, čini se da Španjolci još uvijek se nisu uhvatili vježbanja izvođenja jedanaesteraca, što ne bi bilo loše s obzirom na realizaciju. Morata je pucao u lijevu stranu, a pročitao ga je Dubravka i obranio njegov udarac. Bio je to drugi promašeni penal Španjolaca na ovom prvenstvu, nakon što je Moreno promašio u prošloj utakmici, a ukupno peti zaredom.

Obranu Dubravke pogledajte OVDJE.

Ni nakon obrane Dubravke 'furija' nije posustala pa smo vidjeli nekoliko dobrih prilika, ali i još jednu dobru obranu Dubravke silovitog udarca Morate u 24. minuti. Dubravka je bio na dobrom putu da ostane junak Slovačke i osigura svojoj ekipi utakmicu s Hrvatskom, ali onda se u 30. minuti odigrao shakespearovski scenarij. Došlo do obrata i od junaka postao tragičar zabivši smiješan autogol.

Sarabia je opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio gredu, a lopta se odbila visoko u zrak i kad je krenula padati Dubravka je u pokušaju da je izbaci u korner, ubacio u vlastitu mrežu za vodstvo Španjolaca.

Autogol pogledajte OVDJE.

Tako je pao zadnji bedeme slovačke obrane, a Španjolci su počeli nadirati još žešće i krenulo je gaženje. Da ne bi slučajno na odmor otišli sa samo jednim golom prednosti pobrinuo se Laporte nakon ubačaja iz kornera kad je glavom pogodio za 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Kolika je premoć Španjolaca bila dovoljno govori podatak da Slovaci nisu uputili nijedan udarac prema golu u prvom dijelu. Tek malo buđenje doživjeli su u drugom dijelu i pokušali se otvoriti pa i zaigrati malo s loptom na suparničkoj polovici, a Španjolci su to jedva dočekali. U 56. minuti Sarabia je iskoristio asistenciju Alabe i povisio na 3:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Centrirane nišanske sprave odčepile su dosad sterilne Španjolce na ovom Euru, a golovi su nastavili padati i u 67. minuti kada je strijelac bio Ferran Torres koji je u igru ušao minut prije. On je iskoristio asistenciju Sarabije i petom savladao nemoćnog Dubravku.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Da se ne bi samo Dubravka loše osjećao pobrinuo se Kucka u 72. minuti kad je skrenuo u vlastitu mrežu pokušaj Paua Torresa za 5:0 i, ako je bilo slučajno sumnje, potpunu kapitulaciju Slovaka.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Španjolci su tako zauzeli drugo mjesto u skupini E ovom visokom pobjedom, a Šveđani su tijesnom pobjedom od 3:2 protiv Poljaka ostali na prvom mjestu. Hrvatska će tako u Kopenhagenu 28. lipnja u 18 sati igrati protiv Španjolske. 


Tagovi

HrvatskaEUROEuro 2020Euro 2021ŠpanjolskaSlovačka

Ostale Vijesti