REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Spalletti: “Treba vjerovati do zadnje sekunde, zasluženo smo prošli skupinu“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 23:05

Talijanski izbornik nakon dvoboja posljednjeg kola skupine B s Hrvatskom i remija u završnici

RAI je 'igrao' pressing na talijanskom izborniku Lucianu Spallettiju, nacionalna televizija u poluvremenu je prikazivala njegove geste upućene igračima, pokušavali su rekonstrirati što je rekao.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U nastavku su ga često hvatali u razgovoru s najbližim suradnicima kako traži rješenje nakon što je Hrvatska imala vodstvo. A komentatori su mislili da je gotovo nakon što je Gianluigi Donnarumma obranio kazneni udarac Luki Modriću, no 'princ s Balkana, kako ga Talijani zovu, zabio je za 1-0 malo potom iz igre kada je iz njega izašla sva sila emocija. Još više emocija s talijanske strane bilo je kada je u posljednjoj minuti zabio Zaccagni, a Spalleti dobio žuti karton jer je od sreće ušao u teren

Počeo Spalletii je susret s trojicom otraga, a završnici kada mu je trebalo poravnanje rezultata, zaigrao je na sve ili ništa, sustavom 3-3-4.

Nakon utakmice stao je pred kamere i mikrofon, dao prvu izjavu za RAI koji ima pravo biti najbrži. Blitz-intervju, pa tek onda konferencija za medije.

Evo što je rekao, bio je presretan:

„Treba vjerovati do posljednje sekunde, jer to je nogomet. Ne postoji igraš li dobro ili loše. Postoje ključni trenuci utakmice. Vidio sam da se Hrvatska povukla, bilo je potrebn onapraviti par promjena, jer bilo je prostora doći im iza leđa, a moramo priznati da smo mi nevjerojatno propustili zabiti koji pogodak“, kazao je Spalletti.

Bilo bi tužno ispasti nakon greške poslije obranjenog kaznenog udarca? Je li sve funkcioniralo?

„Treba neke stvari ponovno vidjeti, neke stvari koje se događaju su logične u našim utakmicama. Ali treba dati priznanje igračima koji imaju svoje kvalitete i biti još bolji."

Koje su to logične stvari, znamo suparnika u osmini finala..

„Mi smo prošli skupinu, rekao bih zasluženo, a potom ćemo misliti o sljedećim utakmicama“, zaključio je za RAI Spalletti.(dku)



Tagovi

Luciano SpallettiTalijanska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna ligaEuro 2024

Ostale Vijesti