foto: Action Images
foto: Action Images

Southgate: Igrači ponašanjem pretvaraju englesku reprezentaciju u cirkus

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 10:36

Reprezentativce ne brinu previše pandemijske mjere u Engleskoj. Partijati se mora kao što se mora obaviti liječničke preglede.

Prvi čovjek struke Gordog Albiona ima probleme s disciplinom čak petorice igrača.

Gareth Southgate je tom prilikom optužio igrače koji krše disciplinu da pretvaraju nacionalnu momčad u cirkus. Petorica igrača, tvrdi, bezrazložno crpe njegovu energiju i vrijeme.

Ben Chilwell, Tammy Abraham i Jadon Sancho neće vidjeti minute u večerašnjoj prijateljskoj utakmici s Walesom radi prisustvovanja rođendanskoj zabavi, unatoč tome što je igračima izričito napomenuto da se klone društvenih okupljanja uoči utakmice. Također bi mogli propustiti i puno važniji i teži sraz Lige nacija protiv Belgije u nedjelju.


Phil Foden i Mason Greenwood otprije su kažnjeni radi kršenja karantene na Islandu u sad već dobro poznatom skandalu s lokalnim djevojkama.

„Moramo biti svjesni da ovakve stvari utječu na momčad i njenu energiju. Treba vremena da im se posveti, vremena koje bi bilo pametnije uložiti u trening i razgovor s igračima. Samim time, takve stvari vas udaljavaju od cilja.“, rekao je diplomatični, ali očigledno razočarani engleski izbornik.

„Želite ozračje u kojem pritisak na igrače i na momčad nije bespotrebno, radi ovakvog cirkusa, veći od standardnog.“

Engleska reprezentacija još uvijek istražuje točne detalje zabave koja je zapravo bila party iznenađenja za Tammyha Abrahama, kojem je rođendan 2. studenog i slavio je pune 23 godine. Zakon dozvoljava okupljanje ne više od šest osoba.

„Igrači su već shvatili da su krivo postupili. Naša je dužnost osigurati da članovi reprezentacije čim manje budu izloženi mogućnosti zaraze. Testirani su i čekamo hoće li se eventualno pojaviti određeni simptomi. Sigurno propuštaju Wales, a za Belgiju se još ne zna. Za sada toliko možemo reći.“, završio je.



Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijaGareth SouthgateJadon SanchoTammy AbrahamBen ChilwellPhil FodenMason Greenwood

Ostale Vijesti