Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sopić: „Znamo što nam je činiti, samo prolaz se piše“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.07.24. | 15:08

Uzvratna utakmica 2. prekola Europske lige igra se u četvrtak s početkom u 20 sati na Rujevici.

Rijeka nije briljirala u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige, dvoboj protiv rumunjskog drugoligaša Corvinula Hunedoare završio je bez golova. No, Rijeka uzvrat dočekuje s vrlo dobrim rezultatom i veliki je favorit za prolaz u treće pretkolo. U prolaz apsolutno vjeruje i Željko Sopić...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Pred nama je prva utakmica pred domaćom publikom i znamo što nam je činiti. Jasno je da moramo pobjediti da bi prošli dalje. Mislim da je ovo momčad spremna za to", rekao je na današnjoj konferenciji za medije i nastavio: "Moramo odigrati jednu prepoznatljivu utakmicu, stvarati šanse koje će donijeti golove. Samo prolaz se piše".

Sopić će na raspolaganju imati više-manje sve igrače s izuzetkom ozlijeđenog Brune Gode i Veldina Hodže koji će propustiti utakmicu zbog svadbe...

"Hodža se ženi, prije godinu dana pitao je za dozvolu za brak u ovom vrijeme. Njega nema, a ozlijeđen je jedino Goda, ostali su spremni i orni za borbu. Radeljić je ozdravio, Galešić također nakon jednog nezgodnog zadobivenog udarca. U principu osim Hodže smo kompletni".

Rijeka nije briljirala u prvoj utakmici. U uzvratu se, osim prolaza, očekuje i bolja igra...

"Problem je bio taj što je to bila prva utakmica. Previše smo komplicirali oko šesnaesterca, nismo napadali dubinu… Sve smo dobro izanalizirali i pogledali, uz dužan respekt prema našem protivniku čija je kvaliteta ispred druge lige, mislim da će se tu jako puno pitati nas. Od prve minute krenut ćemo krenuti po prolaz što u principu svi navijači Rijeke i cijela Hrvatska očekuje od nas", rekao je za kraj Sopić, a riječ na konferenciji za medije preuzeo je veznjak Damjan Petrovič od kojeg se očekuje da preuzme Hodžinu ulogu u sredini veznog reda:

"S njihove strane možemo očekivati sličnu utakmicu kao i u Rumunjskoj, čvrstu u kojoj će čekati prilike iz kontranapada. Moramo biti bolji, dominantniji i iskoristiti prilike koje ćemo imati. Naravno, veselimo se i što ćemo ponovo igrati pred svojim navijačima. Nakon dugo vremena prošao sam cijele pripreme bez nekih problema. U igri smo promijenili neke stvari, trebat će nam malo utakmica da sve sjedne na svoje mjesto i bude još bolje. Veselimo se novoj sezoni i novim dokazivanjima koja nas očekuju", rekao je Petrovič. (G)



Tagovi

HNK RijekaRijekaEuropska ligaCorvinul Hunedoara

Ostale Vijesti