Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Sopić: “Ovo je najteži suparnik, očekujem rastrčanu Rijeku, bitna je utakmica za cijeli hrvatski nogomet“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.08.24. | 12:25

Rijekin stožer iscrpno je analizirao sljedećeg suparnika, a Sopić je ponudio razmišljanja o Elfsborgu

Nogometaši Rijeke sutra od 20 sati dočekuju švedski Elfsborg u prvoj utakmici trećeg kola Europske lige. Nakon uspješno apsolviranog ispita protiv rumunjskog Corvinula, Bijele očekuje kudikamo snažniji suparnik. Istaknuo je to na konferenciji za medije i trener Željko Sopić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Po mom subjektivnom mišljenju, gledajući ždrijeb, mislim da je to, više po trenutnoj formi nego po imenu kluba ili rejtingu, možda i najteži suparnik od svih potencijalnih suparnika za proći dalje u europskim natjecanjima. Znamo da nam ove utakmice donose minimalno ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige. Spremni smo, očekujem rastrčanu Rijeku. Znam da je početak sezone, ali rast ćemo iz utakmice u utakmicu. Idemo dati sve od sebe da ostvarimo prolaz", rekao je Sopić, prenosi stranica Rijeke.

Rijekin stožer iscrpno je analizirao sljedećeg suparnika, a Sopić je ponudio razmišljanja o Elfsborgu.

"Promijenili su trenera nakon prvih nekoliko kola, sada igraju u formaciji 3-4-3. Imaju jako dobre rezultate u zadnje vrijeme, kompaktna su momčad koja jako dobro trči tranziciju, puno mijenjaju mjesta. Uz to, s obje strane imaju dugi aut, moćni su u skoku kao i sve skandinavske momčadi pa moramo spustiti loptu na zemlju i igrati svoj nogomet."

Na novinarsko pitanje o činjenici da Rijeka ima svojevrsni “popravni ispit” u namjeri da izbori grupnu fazu nekog od europskih natjecanja, trener Sopić nije se želio baviti kalkulacijama.

"Ne razmišljamo o popravnim ispitima, samo o Elfsborgu. Ova utakmica je jako bitna ne samo za Rijeku već i za cijeli hrvatski nogomet. S malim rezultatskim iskorakom u europskim natjecanjima možemo doći do pet predstavnika u Europi. Koeficijent nam je pao kroz godine, ovu sezonu vidim kao priliku da ga povećamo i da u budućnosti što više hrvatskih klubova igra u Europi. Uz to, od europskih natjecanja može se dobiti i izdašan dio kolača po pitanju financija."

Uz trenera, utakmicu je najavio i Veldin Hodža.

"Čeka nas teška utakmica, ali analizirali smo ih, znamo da su dobra momčad. Znamo što nam prolaz nosi i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo", rekao je veznjak.

Osvrnuo se i na atmosferu u momčadi nakon kvalitetnog ulaska u sezonu.

"Atmosfera u momčadi i cijelom klubu je odlična, radit ćemo i dalje sve da takva i ostane. Igramo u ritmu četvrtak-nedjelja, to je nešto što smo čekali, mi igrači najviše volimo igrati utakmice svaka tri dana. Sada smo to dobili i pokušat ćemo iskoristiti na najbolji mogući način", zaključio je Hodža.



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaEuropska ligaElfsborg

Ostale Vijesti