Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sopić: „Nisam vidoviti Milan, ne znam tko će igrati u uzvratu. Što me razljutilo? Ne znam, čini mi se da smo imali neku šansu pred kraj...“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.05.24. | 21:26

Trener Rijeke podijelio je svoja razmišljanja nakon remija u Maksimiru (0-0).

„Nije bila kvalitetna utakmica, to treba reći“, započeo je svoj komentar nakon ogleda trener Rijeke Željko Sopić i poprilično realno opisao događanja na terenu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Mi smo došli zabiti. Morali smo bolje u prvom dijelu. Nije Dinamo bio na razini zadnjih deset utakmica...Ali nakon tih poraza nama nije jednostavno igrati, nije ovo mali nogomet. Bez obzira na protivnika nije jednostavno. Napunili smo se samopouzdanjem nakon Rujevice, rekao sam dečkima da možemo. Imali smo par situacija gdje smo morali bolje. Ali igra se još jedna utakmica, sretan sam, bit će puna Rujevica i šanse su pola-pola“.

Jeste li kalkulirali zbog druge utakmice i gola u gostima?

„Nisam previše računao na gol u gostima, htjeli smo zabiti gol, ali igrati protiv Dinama na Maksimiru i njih se nešto pita. Imali smo u zadnjoj minuti nelošu šansu, nešto se i Dinamo pita.“.

Dilaver?

„Zadnju utakmici je igrao u Varaždinu i prije toga u Gorici. Morali smo imati jednog stopera na klupi, on pije tablete koju su loše za zdravlje i svaka mu čast. Moramo imati jednog 'muža' u momčadi. I hvala Dilaveru koji se uopće skinuo, to jako puno znači našoj mladosti“.

Ulazak Marića?

„Ivanović nam je trebao za pritisak, ali nije bio njegov dan. Ali borio se i trčao, kasnije s Marićem smo probali među linijama, ali nije jednostavno igrati ovdje. Imaš tu jednu ili dvije prilike, ako to ne zabiješ onda je nula-nula najbolji rezultat“.

Razgovor s Jakirovićem?

„Svatko vidi situaciju na svoj način, ali normalno da komentiraš s nekime tko ti je prijatelj“.

Slijedi uzvrat...

„Nadam se da ćemo igrati nikako, a pobijediti utakmicu“.

Na konferenciji za medije Sopić je za početak rekao sljedeće:

"Čestitam Dinamu na naslovu. Ovo danas nije bio dobar nogomet. Htjeli smo zabiti, jer pravilo zbog gola u gostima nas je na to na neki način i prisiljava. Šanse za osvajanje Kupa su i dalje 50-50"

Jeste li zadovoljni rezultatom?

"Maksimalno sam zadovoljan. Teško je nakon tri poraza doći na maksimir i tražiti nešto više, naročito jer je Dinamo imao 10 pobjedau nizu. Nadamo se da ćemo na Rujevici odigrati loše, ali da ćemo pobijediti i osvojiti Kup."

Vezna linija je danas malo podbacila...

"Nisam vidio puno momčadi koji dođu na Maksimir pa igraju tiki-taku. Imali smo svojih problema, Janković je dugo bio out, Selahi je dobio udarac protiv Varaždina. Igrati na Maksimiru nije kao igrati na školskom. Ništa, slijedi Rujevica, tamo će se sve odlučiti."

U prvom poluvremenu ste napadali uglavnom preko desne strane, je li to bilo planski?

"Nisam bio zadovoljan što smo u prvom dijelu napadali samo preko desne strane. U prvih 20 minuta igrlao se kontra na kontru, a to nije bio plan. Nismo htjeli igrati samo po desnoj strani, ali Ivanović se izvlačio tamo pa je vjerojatno tako usmjerio naše napade."

Tko će braniti u Osijeku - Labrović ili Zlomislić?

"Teško mi je pričati o tome, vidjet ćemo. U Kupu brani Zlomislić, u prvenstvu Labrović, ali još uvijek moram vidjeti kakva je situacija, jesu li svi spremni..."

Ivanović nije bio dobar danas, hoće li igrati u uzvratu u prvoj postavi?

"Nisam vidoviti Milan, tko živ, a tko mrtav za sedam dana. Gledajte, on je mlad igrač, Theophil je bio jako dobar. Bilo je teško, sparno.. Vidjet ćemo nakon Osijeka što ćemo i kako ćemo."

Pred kraj utakmice ste bili prilično ljutiti, što se dogodilo?

"Što me razljutilo? Činilo mi se da smo imali neku šansu… Moram pogledati još jednom. Gledajte, odreagirao sam kako sam odreagirao."

Imali ste neke ozbiljnije okršaje sa svojim igračima...

"Ako imate čitače s usana, možda će vam oni nešto reći. Ovako - pucanj u prazno. Imali smo neki dogovor, nečeg smo se držali, nečega ne, ali što je tu je. Nije lako igrati protiv Dinama na Maksimiru, naročito ne nakon tri poraza zaredom."

Protiv Osijeka će igrati najbolji ili ćete planski malo zarotirati momčad?

"Moram vidjeti kakva je situacija. Dilaver i Galešić se nisu žalili poslije utakmice s Varaždinom pa na kraju danas nisu mogli. Teško je reći, sutra ujutro ćemo biti pametniji."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaGNK Dinamo

Ostale Vijesti