Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Sopić: “Dođite na Rujevicu, u Zmajevo Gnijezdo, Bruce Lee... Ako pobijedite, bit ćete prvaci. Pao je Lille, past će i Dinamo”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 21:45

Riječ trenera nakon okršaja u Kranjčevićevoj

Nogometaši Rijeke zaključili su 32. kolo HNL-a porazom protiv Lokomotive 1-3. Željko Sopić prvo je dao kratku izjavu za Max Sport nakon utakmice, da bi onda bio malo opširniji u svojim razmišljanjima na konferenciji za medije koja je uslijedila.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sopić nije očajavao nakon poraza, već je poručio kako njegovi izabranici sada moraju dobiti Dinamo.

„Nema najgoreg trena u nogometu, tako je kako je. Čestitke Lokomotivi na pobjedi, mi moramo zajedno staviti glave i očekuje nas Dinamo. Nije se ništa promijenilo, bilo bi bolje da smo pobijedili , ali imamo još četiri kola do kraja, dečki ne trebaju padati nakon jednog poraza i dat ćemo sve od sebe da dobijemo Dinamo“.

Razlozi poraza?

„Prekidi su nam bili najveći forte, a oni su nam zabili tri gola iz tri prekida, loše smo odreagirali, imali su malo i sreće, ali loše smo defenzivno odreagirali, drugo poluvrijeme bolje, imali prilike za neriješeno i to onda ostavlja puno prostora iza. Nemam što prigovorit igračima, nogomet su usponi i padovi, idemo dalje. Igrači igraju vrhunsku sezonu. Prvo poluvrijeme smo previše tražili zadnji pas, brzopleti smo bili, nismo razigravali. Ne mogu se oteti dojmu da smo gubili 2-0 iz tri prekida, ali opet svaka čast Lokomotivi..."

Sada treba dignuti momčad...

„Mi ćemo sve napraviti da dignemo momčad i da probamo pobijediti Dinamo, vidjet ćemo tko će koga, ništa nije izgubljeno da nam je netko dao jedan cent na početku sezone... Nedjelja 19.30 na Rujevici pa tko dobije. Vjerojatno bi pola medija bilo sretno da Dinamo dobije i uđe u Ligu prvaka. Ponavljam nedjelja, 19.30 Rujevica".

Na konferenciji za medije Sopić je opet 'briljirao'...

"Čestitam Lokomotivi na pobjedi. Dobili smo dva gola, s tim da smo trebali dobiti tri. Krase nas prekidi, a mi dobijemo dva gola. Mudražija je ostao sam, dva pogotka zabio… Ne mogu se oteti dojmu da u prvom dijelu nismo igrali lošije protiv Gorice ili protiv Istre 1961. U nastavku smo se otvorili, ali nije se lako vraćati nakon 0-2. Ništa, slijedi Dinamo, nema strke, idemo pobijediti utakmicu i vratiti se na vrh.”

Rijeka je dobila dva copy/paste pogotka...

"Morate bolje odreagirati. Sve duge lopte su 50-50. Nismo dobro rasčistili. Znate kako je kad duge lopte padaju u 16-erac, može ovako i onako. Pa i mi smo tako zabili pogodak. Doći će i Dinamo na Rujevicu, ako budu bolji, bit će pravaci. Mi na Rujevici imamo imperative pobjede, a bod danas bio bi nam neloš. Svaka utakmica igra se za tri boda. Svaka momčad se bori za nešto svoje. Svojim dečkima ne zamjeram ništa, iako mogu reći da su neki igrači bili malo ‘komotni’. Ali, kako da se ne opuste nakon onakvog niza?”

Jednom prilikom rekli ste da Dinamo ima više sreće od pameti, stojite li i dalje pri tome?

"Neću komentirati Dinamo. Kakva sad sreća? Sreća je realtivna. Tko zna, možda sam to rekao vruće glave. Ako uvijek imate sreće, onda ste kvalitetni."

Ovaj poraz nije vas uznemirio?

"Ni najmanje nisam poljuljan. Dođite na Rujevicu, u Zmajevo Gnijezdo, Bruce Lee... Ako pobijedite, bit će prvaci. Pao je Lille, past će i Dinamo.”

Predsjednik je došao, odmah poraz... Hoćete li mu zabraniti dolaske na utakmice?

“Ma ne, on je gazda kluba. Neka dođe uvijek.” (P.Z./I.A.S.)



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti