REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Šok za Francuze, Griezmann se oprostio od reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 11:37

Ako je razlaz između Didiera Deschampsa i igrača Atlética bio vidljiv tijekom ovoljetnog Eura, nitko nije mislio da će avantura tako brzo završiti

Francuska je u šoku. Antoine Griezmann ovog je ponedjeljka, 30. rujna, objavio da napušta francusku reprezentaciju za koju je debitirao 2014.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Deset gdina kasnije, napadač Atlético de Madrida na društvenim je mrežama objavio da završava internacionalnu karijeru.

“Sa srcem punim sjećanja zatvaram ovo poglavlje svog života. Hvala vam na ovoj veličanstvenoj francuskoj avanturi i vidimo se uskoro”, napisao je 33-godišnji igrač na društvenoj mreži ‘X’.

Poruka popraćena videom, gdje objašnjava da je “vrijeme da okrenemo stranicu i napravimo mjesta novoj generaciji”. Veznjak Atlético de Madrida, s kojim je imao pun nade početak sezone, stavlja točku na 10 godina avantura s francuskom momčadi.

Ukupno, nogometaš rođen u Maconu napušta svoju reprezentaciju nakon 137 nastupa – od toga 84 uzastopna (76 kao starter), što je svjetski rekord – u kojima je zabio 44 gola u dresu Plavih. Također je osvojio Svjetsko prvenstvo (2018., ne zaboravljajući izgubljeno finale 2022.) i Ligu nacija (2021.) pod vodstvom Didiera Deschampsa (2018.), a samo mu Europsko prvenstvo nedostaje u rezimeu (finale 2016.).

Raznovrstan i korišten na različitim pozicijama od strane francuskog izbornika, imao je težak Euro prošlog ljeta i čak je izgubio poziciju startera. Ako je razlaz između Didiera Deschampsa i igrača Atlético Madrida bio vidljiv tijekom navedenog natjecanja, nitko nije mislio da će avantura tako brzo završiti.

Treći igrač s najviše nastupa za reprezentaciju u povijesti Les Bleusa (137, izjednačen s Olivierom Giroudom), svjetski prvak 2018., ‘Grizou’ je u rujnu objavio video o svojoj reprezentativnoj rutini u momčadi Didiera Deschampsa.

“Danas, s dubokim emocijama, objavljujem da se povlačim kao igrač francuske reprezentacije. Nakon deset nevjerojatnih godina obilježenih izazovima, uspjesima i nezaboravnim trenucima. Vrijeme je da okrenemo stranicu i napravimo mjesta za novu generaciju,” objašnjava Griezmann u tom videu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Antoine GriezmannDidier DeschampsFrancuska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti