REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Šok u Italiji: Roma otpustila legendu kluba!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.24. | 10:58

Jedini kiks bio je poraz doma od Empolija još prije prvenstvene stanke

Talijanski nogometni prvoligaš Roma otpustila je trenera Danielea De Rossija nakon što momčad nije ostvarila niti jednu pobjedu u prva četiri kola nove sezone Serie A.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

De Rossi, koji je tijekom igračke karijere postao klupska legenda igrajući 459 puta za Romu od 2001. do 2019. godine, dužnost trenera preuzeo je u siječnju ove godine nakon otkaza Joseu Mourninhu. Zahvaljujući dobrim rezultatima u drugoj polovici prošle sezone kada je s Romom stigao do šestog mjesta, De Rossi je u lipnju potpisao produljenje ugovora do 2027. godine, ali loš start u novu sezonu, odnosno tri remija i poraz nagnali su upravu na promjenu mišljenja.

"Daniele De Rossi je razriješen dužnosti glavnog trenera. Ova odluka je donesena u najboljem interesu momčadi kako bi se vratila na željeni put u što kraćem roku", objavila je Roma.

U prva četiri kola De Rossijeva momčad igrala je 0-0 u Cagliariju, doma izgubila od Empolija 1-2 (Toskanci su kasnije remizirali s Bolognom i Interom, ali ‘ajde, to je kiks, no svakom se takav dogodi) te potom odigrala 0-0 u Torinu kod Juventusa te 1-1 u Genovi. U nedjelju, pak, na Olimpico stiže vodeći Udinese i američki vlasnici boje se valjda novog poraza te su se odlučili zahvaliti legeendi čiji je otac također Romina legend ate su navijači smatrali da će biti dugoročnije rješenje, koliko god riječ “dugoročno” u ovom desetljeću više nema rok trajanja kao nekad. Nakon Udinesea, pak, Roma ima još dva domaćinstva, u Europskoj ligi Athletic Bilbau, a u Seriji A Veneziji. Bila bi to lijepa prilika De Rossiju da se vrati pobjedama. Bila… (G)



Tagovi

Daniele De RossiRomaSerie A

Ostale Vijesti