Šok u Hajduku: Predsjednik Jasmin Huljaj podnio ostavku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.02.19. | 17:11

Hvala i doviđenja.

 

Na izvanrednoj press konferenciji koju je Hajduk sazvao, objavljeno je kako je predsjednik Jasmin Huljaj podnio neopozivu ostavku. 

"Ovo je trenutak koji nije jednostavan, ali je došao moment za koji smo se nadali da će biti baš takav. Na prvoj sjednici NO-a 5. siječnja predsjednik Uprave nas je upoznao s činjenicom da postoji velika šansa da ode i da se ne vidi u Hajduku i nogometnom biznisu, iz osobnih razloga. To je postalo službeno na drugoj sjednici tri tjedna kasnije, 28. siječnja. U interesu kluba svi smo htjeli odraditi na najbolji način prijelazni rok.

Razgovarali smo s ključnim predstavnicima struke i drugih dijelova Uprave i htjeli smo sačekati prva tri teška kola, kako bi tranzicija bila što kraća i bezbolnija. Htjeli smo izbjeći 2-3 mjeseca iščekivanja jer nam to nije potrebno. Odlučili smo raspisati natječaj odmah sutra (utorak), trajat će osam dana. Iako po Zakonu o trgovačkim društvima imamo pravo imenovati nekoga, mi tako ne vidimo svoju funkciju.", rekao je Benjamin Perasović, predsjednik Nadzornog odbora te potom nastavio obrazloženje.

"NO će u najkraćem roku porazgovarati s kandidatima i odlučiti. Huljaj ostaje ovdje. Nikakvih problema nema između nas, upoznali smo se i sprijateljili, čak i pjevali skupa u autu do Osijeka i pogotovo na putu natrag. Sve odluke NO donosi jednoglasno, Hajduku ne treba diskontinuitet. Trener, voditelj Akademije i sportski direktor, baš svi, imaju naše povjerenje. U biranju kandidata gledat ćemo kako izabrati ljude koji neće razmišljati samo o smjenama trenera i dovođenju svojih ljudi. S Huljajem je u posljednje vrijeme postignuta nova atmosfera i mobilizacija. Klub je stabilan, a Huljaj će ostati tu koliko god treba kako bi novom čovjeku omogućio što bolju primopredaju."

Podsjetimo, Huljaj je na mjesto predsjednika stigao početkom srpnja prošle godine. Rođen je 1969. u Splitu, ali živi u Rijeci. Po struci je magistar farmacije i poslovnog upravljanja, te je više od 20 godina bio vezan za marketing i prodaju. Što se tiče razloga odlaska, Huljaj je okupljenim novinarima rekao:

"Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija djelom je doprinijela toj odluci. Bilo je ispravno reći NO-u kako razmišljam. Nakon toga smo odlučili nastaviti zajedno raditi na kontinuitetu i dobroj tranziciji. Odradili smo odličan prijelazni rok i posložili financije, na što sam ponosan. Dat ću sve od sebe da zajedno s novim predsjednikom napravim tranziciju i da se sve dobre stvari nastave. Vraćam se u farmacijsku industriju kako bih se približio obitelji u Rijeci, ali ću nastaviti podržavati klub kao navijač i lobist u poslovnom svijetu. Naravno da je sve ovo stres za mene i emotivan trenutak, ali ga isto tako i vidim kao napredak kluba i daljnji razvoj i rast organizacije. Ponosan sam na sve ljude s kojima sam surađivao.", objasnio je Jasmin Huljaj.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Jasmin Huljaj

Ostale Vijesti