Šok: Sevillu isprašio deseti klub Segunde i ispratio iz Kupa kralja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 22:57

Veliko iznenađenje u Kupu kralja.

Desetoplasirana momčad španjolske druge lige Mirandes priredila je veliko iznenađenje te s 3:1 pobijedila Sevillu. Tako je osigurala sudjelovanje među osam najboljih klubova u ovom natjecanju.

Junak domaćina bio je Brazilac Matheus Aias koji je bio strijelcem dva gola.

Već je u sedmoj minuti donio veselje svom klubu i navijačima. Nakon ubacivanja sa strane došlo je do ubačaja kojeg su gosti na prvu lako očistili. No ona je došla ravno u noge Alvaru Peni, koji odlično pronalazi brazilskog napadača, a on se fenomenalno okreće i matira Vačlika. Odličan gol.

U 30 minuti je 2:0. Ever Banega napravio je katastrofalnu grešku i dodao loptu ravno u noge Aiasa na polovici Seville. On je jednostavno fantastičnim driblingom riješio istog Banege, te opalio sa preko 25 metara i matirao Vaclika. Nevjerojatan ishod.

U 54. minuti je moglo biti 3:0. Diego Carlos radi prekršaj udarcem u glavu u kaznenom prostoru na Peni, te je to najstroža kazna. Pena je sâm i izveo udarac s bijele točke, čak i dobro pucao, ali Vačlik je ovaj put odlično reagirao.

3:0 došlo je u 85. minuti. Andalužani su sve dali u napad, te se izrodila kontra za domaćina. Alvero Rey je ostvario trk od jedno 70 metara, predriblao jednog igrača i pokušao potkopati Vačlika, no Čeh mu je taj pokušaj obranio. Ipak, Reyu se lopta odbila natrag u noge, te je nakon malo namještanja bez problema zakucao loptu u mrežu i digao na teško vjerojatna tri gola prednosti.

Sve što su Andalužani uspjeli do kraja jest smanjiti preko Nolita nakon lijepog kombiniranja po lijevoj strani. Veliko slavlje je moglo početi

Klub iz grada Miranda de Ebro na sjeveru Španjolske u četvrtfinalu Kupa kralja igrati će protiv Villareala.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">It’s all over now! <br><br>Mirandes 3-0 Sevilla!<br><br>Great scenes. <a href="https://t.co/dkZoi7UCgf">pic.twitter.com/dkZoi7UCgf</a></p>&mdash; Brendy Boyle (@BrendyBoyle) <a href="https://twitter.com/BrendyBoyle/status/1222999570235502592?ref_src=twsrc%5Etfw">January 30, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

MirandesSevillaKup kraljašpanjolski nogometni kupŠpanjolska

Ostale Vijesti