Iznenađenje na Apeninima: Talijanski velikan iznenada otpustio trenera

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 07.10.19. | 20:20

Koja će biti sljedeća žrtva nestrpljivih gazda talijanskog nogometa?

Nemilosrdna svakodnevnica Serie A svake sezone izbacuje neka nenadana iznenađenja, ali tako i razočarenja.

U skupinu ovih drugih ove sezone spada Sampdoria iz Genove. Klub koji je svoje najveće dane u klupskoj povijesti proživljavao početkom devedesetih, kada su najprije osvojili Kup UEFA, nakon toga osvojili naslov Serie A, te postali viceprvakom Europe kada su porazom u finalu izgubili od Barcelone pod vodstvom Johanna Cruyffa, trenutno je zadnji na prvenstvenoj ljestvici.

Klub na kontu ima samo tri boda iz pobjede protiv Torina, i poraze u svim ostalim utakmicama u sedam kola. Ceh je, naravno, platio Eusebio Di Francesco koji od ponedjeljka poslijepodne više nije trener Sampdorije. Navedeni učinak je preloš plaću koju su klupski čelnici osigurali bivšem veznjaku Rome i talijanske reprezentacije.

 

 

Kako navodi Gazzetta Dello Sport, klub je s Di Francescom dosegao dogovor da mu isplate samo dio koji je odradio od ukupno tri godine ugovora, a taj dio iznosi 1.8 milujuna eura. Za tri godine je trebao primiti 10.8 milijuna, no ovako će Sampdoria biti u stanju naći brzinsko zamjensko rješenje.

Za sada se ne zna tko će biti DiFraova zamjena, koji je jedva izdržao četiri mjeseca na klupi bijelo-plavih. Trener kojega je zamijenio a koji je sada na klupi Milana, Marco Giampaolo, također muku muči na svom novom radnom mjestu.  

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marco GiampaoloMilanRomaSampdoriaEusebio Di Francesco

Ostale Vijesti