REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Šok i nevjerica: Okafor i Widmer utišali Rim (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.11.21. | 21:10

Ključna kvalifikacijska utakmica za izravan odlazak na Mundijal između Italije i Švicarske je krenula bombastično

Oba tima po 14 bodova uz malo bolju gol-razliku Italije. Tako je izgledala tablica skupine C europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Naime, Azzurri i Švicarska su jedini kandidati za prvo mjesto dva kola prije kraja kvalifikacijskog ciklusa, a da drama bude neizdrživa, raspored im je smjestio međusobni ogled baš danas, kada je sve u egalu. Tjednima su Talijani kalkulirali gdje i kako postaviti ovu utakmicu, svjesni da bi San Siro bio loše rješenje jer tamo Giuanluigi Donnarumma nema podršku lokalnih navijača.

Na kraju je pala odluka da se igra u Rimu na stadionu Lazija i Rome, a kako je krenulo, mogli bi europski prvaci ostati bez povratne karte za Katar.

Posve neočekivano, Švicarska je krenula odlučno po pobjedu u gostima, i na početku utakmice, premda je Italija preuzela posjed, više puta pokušala zaprijetiti vratima koje čuva nevjerojatna “jedinica PSG-a. A onda, muk.

Igrala se 11. minuta, Švicarci su istrčali kontru po lijevoj strani. Noah Okafor se našao u teškoj situaciji okružen s nekoliko igrača. Krenuo je u dribling, oslobodio si je prostora i poslao loptu unazad, prema pustoj ravnini otprilike 20ak metara od gola. Niotkud se pojavio desni bek Silvan Widmer i savršeno pritisnuo loptu koja je, na veliko čuđenje svih, pa čak i golmana koji se jedva pomaknuo, završila u mreži.

Gol pronađite OVDJE.

Utakmica se nastavlja, čeka se odgovor Italije



Tagovi

ItalijaŠvicarska

Ostale Vijesti