Službeno: Stipe Perica vratio se u HNL!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.24. | 15:44

Zadarski napadač vraća se u HNL nakon 12 godina.

Ono što je Germanijak prvi objavio, sada je dobilo službenu potvrdu. Zadarski napadač Stipe Perica nakon 11 godina i devet inozemnih klubova, vratio se u HNL, u redove viceprvaka Rijeke. S rijekom je potpisao dvogodišnji ugovor, zadužio broj 77 i stavio se na raspolaganje treneru Radomiru Đaloviću na poslijepodnevnom treningu naše momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Već duže vrijeme sam kroz razgovore s Antoninijem Čulinom imao ovu opciju kao najbolju za moju karijeru. Rijeka je velik klub, jedan od najvećih u Hrvatskoj, jedva čekam započeti svoj put ovdje i nadam se da će biti uspješan", bile su prve riječi Stipe Perice.

Nakon 12 godina u inozemstvu Perica donosi dodatno iskustvo u riječki napad kojeg će sada predvoditi zajedno s Komnenom Andrićem.

"Svaka sezona bila je priča za sebe i danas sam drugačiji čovjek i igrač nego što sam bio. Puno sam napredovao u svakom segmentu nogometne igre i nadam se da će ova sezona biti najbolja od svih do sada i da će ostati u najboljem sjećanju".

Kada je riječ o očekivanjima Perica ima jasna očekivanja.

"Uvjeren sam da ću dati svoj maksimum na travnjaku i nadam se da će to biti dovoljno za puno slavlja naših navijača", poručio je Perica.

Perica je sa senuiorskim nogometom krenuo u matičnom Zadru i već u prvoj sezoni svojim golovima izbacio Dinamo na Maksimiru u osmini finala Kupa. Na kraju prve seniorske sezone kupio ga je veliki Chelsea za 2.45 milijuna eur ai odmah poslao na posudbu u NAC Bredu. Perica je još igrao na posudbama u Udineseu koji ga je 2016. otkupio od Chelseaja za 4.5 milijuna eura. Kasnije je još igrao na posudbama u Frosinoneu, Casinpasi i Mosrconu. Kao slobodni igral 2020. prešao je u Watford, godinu dana proveo je u Maccabiju iz Tel Aviva, a posljednje dvije sezone bio je član Standarda iz Liegea.

U karijeri je zabio 67 pogodaka od čega najviše u izraelskom Maccabiju (20).



Tagovi

Stipe PericaHrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti