Action Images via Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters/Paul Childs

Službeno: Spursi se oprostili sa četvorkom, među njima je i Perišić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.06.24. | 10:28

Hrvatski reprezentativac više nije član kluba iz Londona.

Tottenham Hostpur je na svojem službenom X profilu objavio definitivni rastanak s četvorkom koja je zajedno odigrala više od 500 utakmica za Spurse. Želimo se zahvaliti Japhetu, Ryanu Ericu I Ivanu na svemu što su dali klubu i želimo im sve najbolje u nastavku karijere.

Najviše nastupa zabilježio je, dakako, Eric Dier koji je početkom godine otišao na posudbu u Bayern, a u kojem će se nakon završetka tekuće sezone priključiti kao slobodni igrač. Dier je za Tottenham upisao ukupno 365 nastupa, zabio 13, a namjesto 12 pogodaka.

Od Ryana Sessegnona očekivale su se velike stvari, no u nedavno završenoj sezoni, posljednjoj godini ugovora, zbog velikih problema s ozljedama upisao je tek 44 minute. Sada je posato slobodni igrač i može pronaći novu destinaciju. U Spursima je krenuo odlično, ukupno je upisao 57 nastupa, zabio tri, a namjestio četiri gola. No, problemi s ozljedama odredili su njegovu sudbinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Engleski stoper kongoanskog podrijetla je Japhet Tanganga je dijete Tottenhama koji je posljednju sezonu proveo prvo na posudbi u Augsburgu, a onda u Milwallu. Za seniorsku momčad Spursa zabilježio je ukupno 50 nastupa i upisao jednu asistenciju.

Uz navedenu trojku, Tottenham se oprostio i od našeg Ivana Perišića kojem je na kraju sezone također isticao ugovor i još ranije je bilo jasno da mu ga Spursi neće produžiti. Perišić je zabilježio nastupe u prvih pet Tottenhamovih utakmica sezone, ali je nakon teške povrede ligamenata praktički završio svoju karijeru u sjevernom Londonu. Početkom godine Perišić se priključio Hajduku kao posuđeni igrač i očekuje se da će hrvatski reprezentativac nakon Eura u Njemačkoj potpisati ugovor s Bijelima, a postoji opcija da svoju karijeru nastavi na nekoj drugoj destinaciji.

Perišić je u Tottenham stigao na ljeto 2022., u 50 nastupa zabio je gol i upisao 14 asistencija.

Od spomenute četvorke samo će hrvatski reprezentativac sudjelovati na predstojećem Euru, tako da preostalima slijedi duži ljetni dopust.



Tagovi

Ivan PerišićTottenhamDruštvo prijatelja Hajduka ZagrebHajduk

Ostale Vijesti