Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno: Šibenik doveo igrača Dinama i efikasnog ofenzivca iz Dugopolja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 11:14

Roster Marija Carevića još uvijek nije kompletiran...

Na Šubićevcu rade punom parom. Mario Carević polako popunjava kadar za predstojeću sezonu u kojoj je primarni cilj Narančastih ostanak u elitnom društvu hrvatskog nogometa. U tom nastojanju pokušat će im pomoći dva mlada igrača, 22-godišnji Jakov Anton Vasilj i 23-godišnji Bruno Zdunić koji već neko vrijeme treniraju na Šubićevcu, a sada su i službeno postali članovi kluba iz Krešimirovog i Draženovog grada.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jako Anton Vasilj je ofenzivni veznjak i produkt Zadrove škole nogometa koji je 2017. preko Hajduka stigao u Dinamo. Godinama je smatran jedan od najvećih prospekata hrvatskog prvaka, odradio je nekoliko priprema s prvom momčadi, a prije godinu dana očekivalo se da će imati značajnu rolu u sastavu Igora Bišćana. No, na ljetnim pripremama se ozlijedio zbog čega je ispao iz Dinamovih kombinacija te će se za svoj status, nakon uspješno odražene rehabilitacije, pokušati izboriti u Šibeniku.

Vasilj je igrač s popriličnim seniorskim iskustvom, minute je skupljao u Dinamovoj drugoj momčadi i Dubravi Tim Kabel, a iza sebe ima i jednu prvoligašku sezonu, u zagrebačkoj Lokomotivi za koju je zabio tri pogotka u 33 utakmice.

Vasilj je potpisao sa Šibenčanima na dvije godine i, ako ga zaobiđu ozljede, predstavljat će znatno pojačanje za Carevićevu momčad.

Zdunić nije toliko zvučno ime, ali bi se mogao pokazati kao solidno pojačanje. Prošao je škole nogometa Zagreba i Lokomotive, a igrao je još za Željezničar, Sesvete, Hrvatski Dragovoljac i Dugopolje u kojem je prošle sezone zabio sjajnih 10 golova i jedan je od najzaslužnijih za ostanak Dugopolja u 1.NL. Zdunić je u Šibenik stigao na posudbu s pravom otkupa njegovog ugovora.

Podsjetimo, Šibenik je ovog ljeta već doveo Ivana Santinija, Leonarda Zutu, Ognjena Bakića te Ivana Bakovića, a Sportske novosti navode kako Carević još želi desnog beka, lijevonogog stopera te jednog do dva veznjaka.

Šibenik večeras (20 sati) na Šubićevcu igra generalku protiv GOŠK-a iz Gabele, a povratničku sezonu u HNL-u otvara protiv Osijeka u Opus Areni.



Tagovi

NK ŠibenikJakov Anton VasiljMario CarevićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti