foto: NK Osijek
foto: NK Osijek

Službeno: Osijek predstavio dva pojačanja

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.08.24. | 16:11

Na Opus Areni dodali su gas u završnici prijelaznog roka

Jako loš ulazak u sezonu, ispadanje iz Europe od azerbajdžanske Zire i pretposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici nakon četiri kola, upalili su sve alarme za uzbunu na Opus Areni. Klub je dodao gas u završnici mercata, a danas su predstavili dva nova pojačanja.

Alessandro Tuia (34) stigao je s “čistim papirima” nakon što je prošlu sezonu odradio u talijanskom B ligašu Cremoneseu. Posljednji nastup imao je u Kupu Italije protiv Rome (1. ožujka ove godine) kada se ozlijedio početkom drugog poluvremena pa je do kraja ligaškog natjecanja ostao bez utakmica. Igrački se razvijao u rimskom Laziju, bio je zatim u Monzi i Folignu, da bi značajno iskustvo stekao u Salernitani te potom u Beneventu i Lecceu dok je kratko nastupao za već ranije spomenuti Cremonese.

"Nogomet je u biti zabavan i želim u njemu i dalje uživati. Upoznat ću i momčad i navijače te mi je želja svakoga trenutka ovdje se osjećati lijepo sa svojom obitelji. Supruga i ja imamo dva sina, stariji će uskoro šest, a mlađi ima tri godine i vjerujem da će i njima biti ovdje zanimljivo i ugodno. Poznajem trenera Coppitellija koji je radio odličan posao u Primaveri, a čuo sam ovih dana dosta lijepih stvari o Osijeku i s obitelji ću otkrivati sve to skupa", rekao je Tuia povodom dolaska u Osijek.

Dogovorena je suradnja do kraja sezone, a Alessandru je namijenjen dres s brojem 13 kojeg je najčešće nosio i u svojim prethodnim klubovima.

Uz njega, stigao je igrač zanimljivog životopisa. Jorge Santos Fortes Hernâni (33 godine) je krilni napadač, inače ljevak s više od 100 nastupa u jakoj portugalskoj ligi koji se iskazao igrajući i u ponajboljem grčkom klubu, a skupio je i dvadesetak utakmica u španjolskoj La Ligi. Dakle, iskustva ima napretek kada je riječ o igranju na toj razini europskog nogometa. Iskazao se prvo u Vitoriji Guimaraes (tamo je ukupno imao 63 nastupa – 16 golova I 14 asistencija), a 2015. je došao u vrlo jaki Porto u kojem je odigrao 52 utakmice (sedam golova, četiri asista) i potom otišao na posudbu u također uvijek ambiciozni Olympiacos gdje je zabilježio 26 nastupa (8 pogodaka, sedam asistencija).

U oba je ova kluba osvajao titule državnog prvaka. Zatim se vratio u Vitoriju, da bi 2019. potpisao za Levante za kojega je nastupio u 23 susreta (tri gola). Bio je i u Saudijskoj Arabiji, u tamošnjoj Al-Wehdi (28 utakmica/5 zgoditaka), a onda se još jednom vrlo kratko vratio u Španjolsku, tada u Las Palmas (5/0) iz kojega je prije dvije godine prešao u portugalski Rio Ave (39/2) čiji je dres nosio do kraja prošle godine. Posljednju je poslusezonu proveo u saudijskom Al-Najmu (15/3) nakon čega je u statusu slobodnog igrača. S Osijekom je potpisao ugovor na godinu dana i nosit će dres s brojem 27.

"Je, imam dosta iskustva, no ovo je sada nova stepenica za mene i želim nastaviti igrati na kvalitetnoj razini. Bio sam u dobrim i velikim klubovima, sada mi je drago što ću, vjerujem, uživati igrajući u Hrvatskoj. Nastojat ću pomoći momčadi da bude što bolja, to ovdje očekujem. A što se tiče osvajanja titula u Portugalu i Grčkoj, to je svakako bilo odlično iskustvo i za mene osobno", rekao je Hernȃni.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekOsijekGermanijak transferinogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.HernaniJorge Santos Fortes HernaniAlessandro Tuia

Ostale Vijesti