LEONHARD FOEGER/Action images
LEONHARD FOEGER/Action images

Službeno: Olma i Gvardiola sljedeće sezone vodit će najbolji američki trener

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 13:57

Marsch je 2018. godine već bio u Leipzigu, kao pomoćni trener, a onda je godinu dana kasnije preuzeo kormilo austrijskog prvaka RB Salzburga

Nakon što je Julian Nagelsmann prije nekoliko dana potvrđen za novog trenera Bayern Münchena, automatski je postalo jasno da je prvi kandidat za klupu Leipziga Jesse Marsch, 47-godišnji Amerikanac, koji trenutno vodi RB Salzburg. Potvrdu te informacije dobili smo danas, a to nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to da se radi o treneru iz korporacije koja pod sobom ima nekoliko klubova širom svijeta.

Zanimljivo, Marsch je 2018. godine već bio u Leipzigu, kao pomoćni trener, a onda je godinu dana kasnije preuzeo kormilo austrijskog prvaka. U Salzburgu je nastavio raditi dobar posao svojih prethodnika, iskazao se i kao nagrada sada mu je pružena klupa ponajboljeg njemačkog kluba.

„Radujemo se suradnji s Jessejem Marschem i daljem napretku i razvoju s njim. Uspjeli smo angažirati čovjeka kojeg smo željeli i poziciju trenera smo popunili vrhunskim stručnjakom“, rekao je izvršni direktor RB Leipziga Oliver Mintzlaff.

Marsch je u Salzburgu vodio 89 utakmica, ostvario 59 pobjeda, 13 remija i 17 poraza, a prethodno je u SAD-u trenirao New York Red Bullse, Montreal Impact, a bio je i pomoćni trener u reprezentaciji.

Njegov dolazak na istok Njemačke znači da će novog trenera u sljedećoj sezoni dobiti Dani Olmo i Joško Gvardiol. Naravno, ako Olmo ranije ne ode, jer je svojim igrama zaintrigirao brojne klubove, a među njima i Barcelonu.


Tagovi

Jesse MarschRB LeipzigRed Bull SalzburgDani OlmoJoško Gvardiol

Ostale Vijesti