Koln FC
Koln FC

Službeno: Nikola Soldo novi je igrač Kölna

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 13:57

Potpisao je ugovor do 2025.

Nikola Soldo jučer je potpisao ugovor s Kölnom, a njemački prvoligaš danas ga je predstavio na svojim digitalnim kanalima kao 189 centimetara visokog hrvatskog U21 reprezentativca koji je ove sezone već zabilježio šest nastupa u HNL-u, dok je u prošloj sezoni upisao 31 nastup uz dva gola i asistenciju.

"Nikola će biti sjajna opcija za našu obranu, riječ je o tehnički snažnom igraču koji može dati dodatni ritam našoj igri. Naravno, dolazak u Bundesligu je veliki skok za njegovu karijeru. Mi imamo veliko povjerenje u njemu", rekao je Kölnov direktor Christian Keller.

Javnosti se potom obratio i Nikola Soldo: "Jako sam zadovoljan zbog svojeg dolaska u Bundesligu. Moj cilj je uvijek bio igrati u Njemačkoj, u jednoj od najjačih svjetskih liga u kojoj je i moj otac proveo 10 godina. Znam da je Köln klub s velikom tradicijom i vrlo strastvenim navijačima. Veselim se svojem debiju za klub koji se jako puno oslanja na mlade igrače. Za mene će to biti samo dodatni poticaj da opravdam očekivanja. Pogledao sam nekoliko posljednjih utakmica Kölna, riječ je o momčadi koja igra velikim dugom, igrači daju sve jedan za drugoga. Jedva čekam započeti s treninzima i upoznati nove suigrače", rekao je za klupsku stranicu.

Nikola Soldo je rođen u Stuttgartu u kojem je njegov otac Zvonimir igrao 10 godina i karijeru završio kao kapetan kluba. U Hrvatsku se vratio s pet godina, počeo se nogometom baviti u omladinskoj školi Dinama, a debi u seniorskom nogometu zabilježio je u redovima Intera iz Zaprešića. U Lokomotivu je prešao u ljeto 2021., a nakon nešto više od godine dana na Kajzerici ostvario je transfer u jednu od najjačih liga sviejta.


Tagovi

Nikola SoldoKölnNK LokomotivaLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti