Screenshot Liverpool Twitter
Screenshot Liverpool Twitter

Službeno: Liverpool doveo najskuplje pojačanje u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 21:12

Već danima se čekao potpis na ugovor.

Ono što se u nogometnim krugovima zna već nekoliko dana, sada je dobilo službeni potpis. Darwin Nunez potpisao je šestogodišnji ugovor s Liverpoolom, a njegov bivši poslodavac Benfica će, ako se raliziraju svi bonusi, na ime odštete dobiti više od 100 milijuna eura, što je najveći ulazni transfer u povijesti Liverpoola.

"Jako sam sretan zbog dolaska. Liverpool je masivan klub. Igrao sam protiv Liverpoola u Ligi prvaka, igraju stilom kakav meni paše. Kada sam došao u klub fascinirali su me njegovi trofeji i njegova povijest. Pomislio sam da bih i ja volio osvajati trofeje u dresu Liverpoola i jednog dana pomisliti 'pogledaj, i ja sam bio dio ovoga'. To je jedan od razloga zašto sam došao u klub, da osvajam titule i trofeje".

Urugvajac je u prošloj sezoni zabio 34 pogotka u 41 nastup za Benficu, može pokriti više napadačkih pozicija, a posebno je impresivan u utakmicama četvrtfinala Lige prvaka kada je Liverpoolu zabio dva gola, a da je bio precizniji, mogao je još najmanje toliko. Darwin Nunez 'izluđivao' je obranu Redsa u tim dvobojima, a poznata je ona teza da je one koje ne možeš ukrotiti najbolje dovesti u vlastite redove.

"Izgleda, a i igra jako dobro. Znao sam za njega i ranije, a sada sam se uvjerio koliko se dobro nosi s Ibrahimom Konateom. Fizički je jak, brz, a i relativno miran u završnici. Ako ostane zdrav, pred njime će biti velika karijera", rekao je tada Jurgen Klopp.

Benfica je kupila Nuneza prije dvije godine za 24 milijuna eura iz španjolske Almerije koja će dobiti 20 posto od transfera ako Urugvajac napusti klub.


Tagovi

Darwin NunezengleskaLiverpool

Ostale Vijesti