foto: Red Bull Salzburg official
foto: Red Bull Salzburg official

Službeno: Istra 1961 odradila najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.01.21. | 15:13

Transfer je službeno potvrđen na klupskim društvenim mrežama.

Rocco Žiković novi je igrač Red Bull Salzburga, potvrdili su iz istarskog prvoligaša na svojim drušvenim mrežama.

Žikovć igra na mjestu veznog igrača, a skupio je dva nastupa i jednako toliko pogodaka za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

Početkom godine 'zakotrljala' se priča oko potencijalnog transfera nadarenog veznjaka Istre 1961 u Red Bull Salzburg, a Glas Istre istaknuo je kako će hrvatski prvoligaš na ime odštete dobiti dva milijuna eura što je uvjerljivo najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti. Usporedbe radi, posljednjih godina Istra 1961 je svoje standardne prvotimce i nostitelje momčadi prodavali za puno manje iznose (Čondrić - Rotor, Miloš - Benfica, Heister - Beitar Jerusalem, Blagojević - RNK Split), a kombinirano su za sve spomenute transfere uprihodili 1,25 milijuna eura.

Zahvalan sam Istri što mi je omogućila odlične uvjete i treninge te utakmice na najvišoj razini, što me i dovelo do ovog koraka ka profesionalnoj nogometnoj karijeri. Zahvalan sam na svom znanju i iskustvu koje sam stekao. Ugovor s RB Salzburgom je jedan veliki korak za mene i jako se radujem novim izazovima koji me čekaju", istaknuo je talentirani veznjak za klupsku stranicu Istre 1961.

Žiković će prvo igrati za kadetsku i juniorsku momčad Red Bull Salzburga, a za očekivati je da će prije eventualnog debija za seniorsku momčad igrati i za Liefering.

Glas Istre piše kako, u slučaju da se ostvare razni bonusi, transfer može dosegnuti ogromnih 3,5 milijuna eura.


Tagovi

Rocco ŽivkovićtransferiIstra 1961Red Bull Salzburg

Ostale Vijesti