Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Službeno: Devetka Slaven Belupa do kraja sezone na posudbi u Slobodi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 11:47

Kod Zekića se nije uspio namtnuti kao prvotimac iako je u klub došao kao pojačanje.

Dosadašnji član Slaven Belupa, Nedim Hadžić, novi je član Sloboda iz Tuzle. Na web stranicama novog mu kluba je ogovorena je posudba  do kraja takmičarske sezone.

Nedim Hadžić se novoj momčadi pridružio na pripremama u Medulinu gdje je odigrao i dvije pripremne utakmice u kojim je postigao dva pogotka. Kaže da je sretan zbog dolaska te da se raduje novim izazovima.

„Drago mi je što sam došao u klub kao što je Sloboda. Sretan sam što sam tu i što mogu biti dijelom ove ekipe. Suigrači su me primili na odličan način i mogu reći da sam zadovoljan odnosom svih u klubu. Odradili smo odlične pripreme, imali smo apsolutno sve uvjete. Želimo napraviti dobar rezultat u ostatku prvenstva i nadam se da ću dati svoj veliki doprinos. Sloboda iza sebe ima veliku vojsku navijača. Kada sam u prethodnim sezonama gostovao na Tušnju, svi smo se pribojavali publike koja je izuzetno energična i gura svoju momčad do pobjede. Nadam se da će takva situacija i sad biti“, kazao je Nedim Hadžić.

Hadžić je rođeni Sarajlija, a u ožujku će proslaviti svoj 23. rođendan. Igra na poziciji napadača, a nogometnu karijeru je započeo u Sarajevu. Dobrim igrama je privukao pažnju inozemnih klubova i onda kao mlad nogometaš, sa svega 19 godina, odlazi u portugalski Leixoles SC. Nakon kratke inozemne avanture vratio se u Mladost iz Doboja kod Kaknja iz kojeg pravi transfer u hrvatski Slaven Belupo. Hadžić je bio standardan član mlađih uzrasta reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Ove sezone je u HNL-u skupio devet nastupa i dva pogotka, a s Farmaceutima je ugovorno vezan do ljeta 2023. godine.


Tagovi

Nedim HadžićSlaven BelupoSloboda DobojBiH Premier ligaBiH Premijer ligaHNL

Ostale Vijesti