Službeno: Bivši mladi reprezentativni vratar iz Bundeslige prešao u MLS

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.01.20. | 08:37

Novi angažman za ovog golmana.

Da Hrvatska ima mnoštvo talenata i van svojih granica jasno je to svima. Mnogi reprezentativci stigli su pod okrilje domovine iz, hrvatskim iseljenicima popularnih zemalja poput,  Švicarske (Rakitić, Petrić), Australije (Šimunić, Didulica) ili Njemačke (braća Kovač). Jedan takav potencijal odrastao je u Austriji, a riječ je o vrataru Marku Mariću.

24-godišnji golman nogometno je odrastao u bečkom Rapidu, a do sada je nosio dres mini Vatrenih u uzrastu do 16, 17 i 19 godina, iako nije zaigrao za U21 reprezentaciju Hrvatske. Međutim, i dalje je riječ o talentiranom golmanu, a to je prepoznao i njemački prvoligaš Hoffenheim koji ga je iz Austrije doveo na ljeto 2015, godine za pola milijuna eura.

Međutim, Marić se nikako nije uspio nametnuti u Sinsheimu gdje već godinama odlično brani Oliver Bauman. Iz tog razloga, bivši mladi reprezentativac Hrvatske odlučio je dići sidro, a sada je postala i službena informacija, 24-godišnjak je postao novi igrač Dynama iz Houstona.

Nakon posudbi u Lechiju iz Gdanska, Hannover i posljednje, norveški Lillestrom, zastalno ga je angažirao 'američki Dinamo' te će on karijeru nastaviti u MLS-u.

 

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: houstondynamo.com)


Tagovi

Marko MarićHouston DynamoMLS

Ostale Vijesti