Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Slovački prvoligaš doveo talentiranog napadača koji je prošle sezone postigao 10 pogodaka u Prvoj NL

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.06.24. | 13:30

Rođeni Vinkovčanin je prošao kroz mlađe kategorije Osijeka, Dinama i Hajduka, ali u dresu matičnog kluba odigrao je sve svoje seniorske minute.

Talentirani Vinkovčanin Karlo Miljanić (23) karijeru će nastaviti u slovačkom prvoligašu Košicama. Miljanić je u mlađim uzrastima branio boje Osijeka, Dinama i Hajduka, da bi onda seniorsko iskustvo skupljao u dresu matičnog mu kluba Cibalije. Prošla sezona bila mu je najproduktivnija, u 29 nastupa u Prvoj NL postigao je 10 pogodaka, a dobre igre naplatio je prvim inozemnim angažmanom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

FC Košice je klub star svega šest godina, a prošlu sezonu okončali su na 10. mjestu Nike lige (Prva slovačka nogometna liga). Miljanića su angažirali besplatno budući da mu je istekao ugovor, a sa slovačkim klubom dogovorio je dvogodišnju suradnju.

„Odlučio sam se pridružiti ovom klubu jer smatram da je to veliki korak u mojoj karijeri. Jako sam sretan što sam ovdje i pokušat ću dati sve od sebe. Želio bih svojim igrama pomoći klubu i svojim suigračima da postignemo što bolje rezultate”, prva je izjava koju je Karlo Miljanić dao kao igrač Košica.

„Prošle sezone bio sam uspješan što se tiče pogodaka i svakako bih volio pomoći Košicama svojim igrama, ali i golovima. Moj cilj je igrati redovno i pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve. Stvorili smo profesionalne uvjete i vjerujem da ćemo sljedeće sezone biti bolji od prethodne”, zaključio je Miljanić kojeg su u rodnom mu gradu od milja zvali Miljac.

Slovaci u novu sezonu kreći za mjesec dana (28. srpnja), a Košice će na otvaranju prvenstva na domaćem terenu ugostiti Dunajsku Stredu čije boje, između ostalih, brane Bartol Barišić i Ivan Dolček.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibaliaKarlo MiljanićFC Košice

Ostale Vijesti